Afbeelding voor fabrikant Azul y Garanza

Azul y Garanza

De wijngaarden van Azul y Garanza bevinden zich in het natuurreservaat Bardenas Reales. Oprichters Dani Sánchez, María Barrena en Fernando Barrena werken met "landschappen"  waarbij elk van hun percelen zoveel biologische diversiteit geniet als dit barre en droge klimaat in Navarra toelaat. De omringende planten, struiken, bomen, dieren en insecten spelen een even grote rol bij het succes van de druiven als de wijnstokken zelf. Dani, María en Fernando hebben een passie voor biologische landbouw en hebben geïnvesteerd in het 100% biologisch bewerken van hun wijngaarden, zonder het gebruik van pesticiden, insecticiden of chemische meststoffen die het leven in de bodem vernietigen. Het wijnmaken hier is heel natuurlijk met bijna het exclusieve gebruik van betonnen vaten, amfora's van klei en natuurlijke gisten. Zeer beperkt gebruik van sulfiet en daarbij juist weer veel passie. De bodega Azul y Garanza, gebouwd tussen 1940 en 1960, en deels ondergronds, bestaat uit kleine betonnen tanks met een inhoud tussen de 4.000 en 20.000 liter, goed voor een totale capaciteit van 200.000 liter. Hierdoor kunnen de druiven van verschillende bodems goed gescheiden gevinifieerd worden. Dit is een fundamenteel ingrediënt in de kwaliteit van de wijnen van de bodega. Op deze manier kunnen Azul y Garanza-wijnen het terroir op een natuurlijke manier tot uitdrukking brengen.  Klasse voor een hele mooie prijs.

Website Bodegas Azul y Garanza

De wijnen van Azul y Garanza

16 wijnen
Sorteer op
Toon
Toon als
NIEUW
Afbeelding van BIO Suelo Vivo blanco
Orange wine, biologisch van Azul Y Garanza. Garnacha Blanca en Moscatel . Steenvruchten, venkel, citroengras en hints van citrus.
NIEUW
Afbeelding van BIO Suelo Vivo tinto
Suelo Vivo ….vrije bodem. Organic Tempranillo, Garnacha en Garnacha Blanca, Knetterend bosfruit en heerlijk soepel. Licht gekoeld het lekkerst. Echt zomerrood.
NIEUW
Afbeelding van BIO Oniric Pet-Nat white
Pet Nat. Maar niet met de pet ernaar gegooid. Van 50-60 jaar oude stokken Xarel-Lo en Muscat. Mooie fijne bubbel. Kweepeer, rijpe appel wat bloemig. Laag in Alcohol. Bio.
NIEUW
Afbeelding van BIO Oniric Pet-Nat rosé
Ideale picknick partner. Bio, natuurlijk vergist sap van hele oude stokken. Levendig fris, rode aalbessen, wat mediterrane kruiderij. Zuiver en puur. Geen kurkentrekker nodig.
Klassieke strakdroge, mineralige cava. Lange rijping op zijn lie. Rozijn, gedroogd fruit. Brioche. Hoge kwaliteit.
Beendroge en briljante "brut nature” cava. Tikt vele champagnes zo van tafel. Citrusfruit, steenfruit en brioche. Complex. Klasse!
Liefdesbaby van de wijnmaakster, oude Garnacha stokken, Bio . Een rosé met veel sap en fraaie kruidigheid. Provence stijl!
Xarel.lo, onbekend onbemind? 70 jaar oude stokken, bio. Peer, perzik, venkel en een vleugje honing. Rijkdom en soepelheid. Verbazingwekkend.
Sappig, beetje halfdroog. Wit en geel fruit, lekker fris zuurtje. Gaat bij veel lichte voorgerechten. Easy does it.