BIO Oniric Pet-Nat rosé

Rose | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Azul y Garanza

Azul y Garanza

De wijngaarden van Azul y Garanza bevinden zich in het natuurreservaat Bardenas Reales. Oprichters Dani Sánchez, María Barrena en Fernando Barrena werken met "landschappen"  waarbij elk van hun percelen zoveel biologische diversiteit geniet als dit barre en droge klimaat in Navarra toelaat. De omringende planten, struiken, bomen, dieren en insecten spelen een even grote rol bij het succes van de druiven als de wijnstokken zelf. Dani, María en Fernando hebben een passie voor biologische landbouw en hebben geïnvesteerd in het 100% biologisch bewerken van hun wijngaarden, zonder het gebruik van pesticiden, insecticiden of chemische meststoffen die het leven in de bodem vernietigen. Het wijnmaken hier is heel natuurlijk met bijna het exclusieve gebruik van betonnen vaten, amfora's van klei en natuurlijke gisten. Zeer beperkt gebruik van sulfiet en daarbij juist weer veel passie. De bodega Azul y Garanza, gebouwd tussen 1940 en 1960, en deels ondergronds, bestaat uit kleine betonnen tanks met een inhoud tussen de 4.000 en 20.000 liter, goed voor een totale capaciteit van 200.000 liter. Hierdoor kunnen de druiven van verschillende bodems goed gescheiden gevinifieerd worden. Dit is een fundamenteel ingrediënt in de kwaliteit van de wijnen van de bodega. Op deze manier kunnen Azul y Garanza-wijnen het terroir op een natuurlijke manier tot uitdrukking brengen.  Klasse voor een hele mooie prijs.

Website Bodegas Azul y Garanza

Bekijk Azul y Garanza

BIO Oniric Pet-Nat rosé

Rose | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De druiven voor de Oníric Pet-Nat Rosat zijn afkomstig van oude Garnacha bush-vines die geworteld zijn in wijngaarden met mineraalrijke bodems midden in de eeuwenoude bossen van het natuurpark Foix. De wijnstokken zijn biologisch gecertificeerd en het gebruik van machines wordt grotendeels vermeden. Na de handmatige oogst worden de druiven naar de wijnmakerij gebracht, geperst en na een korte maceratie geperst. Het sap wordt spontaan gefermenteerd met wilde gisten en wordt, terwijl het nog gist, overgebracht naar de flessen waar het de gisting kan voltooien. De Rosé Oníric Pet-Nat heeft een stralend aardbeienrode kleur, een levendige bubbel en natuurlijke troebelheid in het glas. Het ruikt naar rode bessen en kruiden. In de mond is hij fris en speels. Goed gekoeld en uit een niet te klein glas, is de Oniríc Rosat Pétillant een heerlijke metgezel voor elke picknick.

Korte omschrijving

Ideale picknick partner. Bio, natuurlijk vergist sap van hele oude stokken. Levendig fris, rode aalbessen, wat mediterrane kruiderij. Zuiver en puur. Geen kurkentrekker nodig.

Product specificaties

Artikelnummer C35676
Kleur Rose
Type Mousserend
Druivenras Garnacha
Land Spanje
Streek Penedès
Appellatie Penedès
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 11
EAN doos 8437004333919
EAN fles 8437004333902