Over ons

Historie Coenecoop Wine Traders

Coenecoop Wine Traders bestaat sinds 1991 en is destijds gestart als eenmanszaak. Wat begon als een kleine wijnimporteur groeide in korte tijd uit tot een serieuze handelspartner. In- en verkoop werden uitgevoerd door een klein en hecht team. Coenecoop Wine Traders vond voor haar administratie en logistiek een partner in DGS Wijnkopers die in hetzelfde bedrijfspand langs de A12 in Waddinxveen is gevestigd – een samenwerking die voordeel opleverde voor beide partijen. Begin 2006 droeg Jaap Grootmeijer het stokje over aan Bart van den Brink. In dat zelfde jaar koos Coenecoop Wine Traders met de overname van Van der Lugt bewust voor een specialisatie in biologische wijn. Sinds 2007 maakt Coenecoop Wine Traders deel uit van de Delta Wines holding – een holding met zes bedrijven die met een gezamenlijke omzet van ruim €108 miljoen in 2013 tot de top van de wijnhandel in Nederland behoort. Mede door deze samenwerking is Coenecoop Wine Traders uitgegroeid tot marktleider op het gebied van biologische wijnen. Naast biologische wijnen voert Coenecoop Wine Traders Demeter, Fair Trade, Fair for Life en Terra Vitis gecertificeerde wijnen in haar duurzame assortiment.

Visie

Coenecoop Wine Traders volgt de marktontwikkelingen op de voet en ziet dat er een groeiende interesse is voor biologische en duurzaam geproduceerde wijnen met zo min mogelijk chemische toevoegingen. Biologische wijn wordt meer en meer de norm in plaats van de uitzondering. Coenecoop gelooft in de blijvende verschuiving richting het biologische segment en heeft dan ook de ambitie om duurzaam geproduceerde wijnen zo betaalbaar mogelijk aan te bieden. Het betekent ook dat we extra aandacht willen besteden aan kennisoverdracht en zelf een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering nastreven. Biologisch en duurzaam geproduceerde wijnen betaalbaar maken kan alleen met een langdurige en intensieve samenwerking met je producenten.

Onze werkwijze

Het Coenecoop Wine Traders assortiment beslaat nagenoeg de gehele wereld. Alle ingekochte wijnen worden geproefd en vaak zowel bij de producent als in Nederland chemisch onderzocht, waarbij ze minimaal aan Europese richtlijnen moeten voldoen.

De inkoop van duurzaam geproduceerde wijnen is een specialisme dat vraagt om extra aandacht en kennis op het gebied van kwaliteitscontrole en bewaking. Wij analyseren en controleren alle door ons ingekochte wijnen. Wij werken daarin samen met Skal en andere nationale controle-instanties om de eindconsument een extra kwaliteitsgarantie te geven.Register Wijnhandelaar
 

Coenecoop Wine Traders is KVNW Register Wijnhandelaar. De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren heeft in samenwerking met het Productschap Wijn en de Keuringsdienst van Waren een certificeringsysteem ingevoerd. De ledenwijnimporteurs die aantoonbaar voldoen aan strikte eisen mogen zich ‘KVNW Register Wijnhandelaar’ noemen. Deze titel is de objectieve waarborg voor de kwaliteit van de onderneming. Een extra zekerheid voor afnemers, consumenten, leveranciers en overheid. 

Geniet van wijn maar drink met mate.

Ik ben Wim. En ik hou van wijn. Maar niet teveel. Zo blijft wijn iets bijzonders. Want juist als ik wijn met mate drink, komen de wijn én het moment echt tot hun recht. Daarom is het goed je te realiseren hoe en hoeveel je drinkt. Wine in Moderation noemen ze dat internationaal. Afgekort is dat Wim; en dat ben ik. Genieten is gezond, zeg ik altijd. Daarom vertel ik je graag hoe je door matig te drinken, echt van wijn kunt genieten. Hou je van wijn en wil je meer weten? Kijk dan op www.wimoverwijn.nl.

Coenecoop Wine Traders is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en steunt derhalve de Wim-campagne. Wij zouden het tevens zeer op prijs stellen als u ons ondersteunt deze campagne tot een succes te maken door de communicatie richting de consument te gebruiken. 

 

Certificering

Coenecoop Wine Traders is Skal, KNVW en – als eerste wijnbedrijf in Nederland – Demeter gecertificeerd.