Over ons

 

Coenecoop Wine Traders is in 1991 opgericht door Jaap Grootmeijer. Met een klein en hecht team groeide het bedrijf in korte tijd uit tot een serieuze handelspartner. Er werd gekozen om een strategische samenwerking aan te gaan met DGS Wijnkopers. Zo werden de administratieve en logistieke werkzaamheden bij DGS Wijnkopers ondergebracht waardoor Coenecoop Wine Traders met een lean en mean operatie zich flexibel en succesvol verder kon ontwikkelen.

In 2007 werd de keuze gemaakt om zich te specialiseren in de in- en verkoop van biologische wijn. In dat zelfde jaar werd Coenecoop Wine Traders onderdeel van de Delta Wines holding, waar ook DGS WIJN, , Pallas Wines, La Source,  Global Wine Operations en een aantal buitenlandse vestigingen momenteel toebehoren. Deze stap bood de mogelijkheid om verder te groeien en marktleider te worden op het gebied van duurzaam geproduceerde wijnen.

Coenecoop Wine Traders hecht eraan om de aandacht voor duurzaamheid samen met de andere Delta Wines bedrijven te implementeren in de volledige bedrijfsvoering. Zij bekleden hierbij tevens een voortrekkersrol in de kennisoverdracht op dit gebied.

Naast de visie op het gebied van duurzaamheid is het bedrijf voortdurend opzoek naar innovatieve zaken in de wijnmarkt. Zo vertegenwoordigen zij bijvoorbeeld een aantal wijnhuizen uit minder voor de hand liggende herkomstgebieden als Armenië, Macedonië, Bulgarije, Roemenië en Kroatië.

Delta Wines Nederland opereert vanuit een modern distributiecentrum in Waddinxveen met een oppervlakte van 20.000 m2. en een gemiddelde voorraad van 11 miljoen flessen. De gezamenlijke bedrijven realiseerden in 2021 een omzet van 233 miljoen euro.