BIO Seis de Azul y Garanza

Rood | 0.75 L | 2016 | Spanje | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Cava Funambul brut nature

Azul y Garanza

De wijngaarden van Azul y Garanza bevinden zich in het natuurreservaat Bardenas Reales. Oprichters Dani Sánchez, María Barrena en Fernando Barrena werken met "landschappen"  waarbij elk van hun percelen zoveel biologische diversiteit geniet als dit barre en droge klimaat in Navarra toelaat. De omringende planten, struiken, bomen, dieren en insecten spelen een even grote rol bij het succes van de druiven als de wijnstokken zelf. Dani, María en Fernando hebben een passie voor biologische landbouw en hebben geïnvesteerd in het 100% biologisch bewerken van hun wijngaarden, zonder het gebruik van pesticiden, insecticiden of chemische meststoffen die het leven in de bodem vernietigen. Het wijnmaken hier is heel natuurlijk met bijna het exclusieve gebruik van betonnen vaten, amfora's van klei en natuurlijke gisten. Zeer beperkt gebruik van sulfiet en daarbij juist weer veel passie. De bodega Azul y Garanza, gebouwd tussen 1940 en 1960, en deels ondergronds, bestaat uit kleine betonnen tanks met een inhoud tussen de 4.000 en 20.000 liter, goed voor een totale capaciteit van 200.000 liter. Hierdoor kunnen de druiven van verschillende bodems goed gescheiden gevinifieerd worden. Dit is een fundamenteel ingrediënt in de kwaliteit van de wijnen van de bodega. Op deze manier kunnen Azul y Garanza-wijnen het terroir op een natuurlijke manier tot uitdrukking brengen.  Klasse voor een hele mooie prijs.

Website Bodegas Azul y Garanza

Bekijk Azul y Garanza

BIO Seis de Azul y Garanza

Rood | 0.75 L | 2016 | Spanje | Doos 6 stuks

Over de wijn

De druivenrassen Merlot en Cabernet Sauvignon waarop deze wijn is gebaseerd staan aan de rand van het woestijngebied Bardenas Reales in de regio Navarra. Seis staat voor de 6 percelen waarop de beste druiven staan voor de op Frans, Amerikaans en Hongaars eiken gerijpte wijn. Elegante aroma's met een goede intensiteit. Mooie houttonen. Medium body, vlezig, met zoete en intense smaken, goede vruchten en een uitstekende afwerking.

 

Korte omschrijving

Evenwichtige zachte wijn met een frisse zuurgraad en fijne tannines. 10 maanden gerijpt op Frans, Amerikaans en Hongaarse eikenhouten vaten

Product specificaties

Artikelnummer C35655
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Merlot
Land Spanje
Streek Bardenas Reales
Appellatie D.O. Navarra
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Merlot, Cabernet Sauvignon
Alcohol percentage 14
EAN doos 8437004333162
EAN fles 8437004333001