BIO Oniric Pet-Nat white

Wit | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Azul y Garanza

Azul y Garanza

De wijngaarden van Azul y Garanza bevinden zich in het natuurreservaat Bardenas Reales. Oprichters Dani Sánchez, María Barrena en Fernando Barrena werken met "landschappen"  waarbij elk van hun percelen zoveel biologische diversiteit geniet als dit barre en droge klimaat in Navarra toelaat. De omringende planten, struiken, bomen, dieren en insecten spelen een even grote rol bij het succes van de druiven als de wijnstokken zelf. Dani, María en Fernando hebben een passie voor biologische landbouw en hebben geïnvesteerd in het 100% biologisch bewerken van hun wijngaarden, zonder het gebruik van pesticiden, insecticiden of chemische meststoffen die het leven in de bodem vernietigen. Het wijnmaken hier is heel natuurlijk met bijna het exclusieve gebruik van betonnen vaten, amfora's van klei en natuurlijke gisten. Zeer beperkt gebruik van sulfiet en daarbij juist weer veel passie. De bodega Azul y Garanza, gebouwd tussen 1940 en 1960, en deels ondergronds, bestaat uit kleine betonnen tanks met een inhoud tussen de 4.000 en 20.000 liter, goed voor een totale capaciteit van 200.000 liter. Hierdoor kunnen de druiven van verschillende bodems goed gescheiden gevinifieerd worden. Dit is een fundamenteel ingrediënt in de kwaliteit van de wijnen van de bodega. Op deze manier kunnen Azul y Garanza-wijnen het terroir op een natuurlijke manier tot uitdrukking brengen.  Klasse voor een hele mooie prijs.

Website Bodegas Azul y Garanza

Bekijk Azul y Garanza

BIO Oniric Pet-Nat white

Wit | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Tja, Pet nat... Trendy maar ook een blijvertje? Nou, wat ons betreft wel. De Oniric Pet Nat white is een frisse en opwindende mousserende wijn uit Catalonië. In alle opzichten is deze Pet Nat opvallend aantrekkelijk. De biologische wijngaarden werden al aangeplant tussen 1953 en 1976 en brengen hun diepgewortelde meerwaarde mee in de fles als een krachtige mineraliteit in de structuur en afdronk van deze frisse bubbel. De 85% Xarel-Lo en 15% Muscat werden nog gistend geblend en gebotteld. Kroonkurk erop en nog 6 maandjes doorgistend rusten. Sappig en expressief met een milde bubbel. Kwalitatief is dit uniek en origineel. Aan de ene kant accenten van een jonge kweepeer, aan de andere kant een doorgerijpte groene appel. In zijn geheel afgerond door veel bloemaroma’s. Wel voorzichtig schudden voor gebruik bij het aperitief het beste resultaat. Enne... maar 11,5% alcohol. Das fijn!

Korte omschrijving

Pet Nat. Maar niet met de pet ernaar gegooid. Van 50-60 jaar oude stokken Xarel-Lo en Muscat. Mooie fijne bubbel. Kweepeer, rijpe appel wat bloemig. Laag in Alcohol. Bio.

Product specificaties

Artikelnummer C35675
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Xarel.lo
Land Spanje
Streek Penedès
Appellatie Penedès
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage 85% Xarel-Lo en 15% Muscat
Alcohol percentage 11
EAN doos 8437004333605
EAN fles 8437004333599