BIO Suelo Vivo tinto

Rood | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Azul y Garanza

Azul y Garanza

De wijngaarden van Azul y Garanza bevinden zich in het natuurreservaat Bardenas Reales. Oprichters Dani Sánchez, María Barrena en Fernando Barrena werken met "landschappen"  waarbij elk van hun percelen zoveel biologische diversiteit geniet als dit barre en droge klimaat in Navarra toelaat. De omringende planten, struiken, bomen, dieren en insecten spelen een even grote rol bij het succes van de druiven als de wijnstokken zelf. Dani, María en Fernando hebben een passie voor biologische landbouw en hebben geïnvesteerd in het 100% biologisch bewerken van hun wijngaarden, zonder het gebruik van pesticiden, insecticiden of chemische meststoffen die het leven in de bodem vernietigen. Het wijnmaken hier is heel natuurlijk met bijna het exclusieve gebruik van betonnen vaten, amfora's van klei en natuurlijke gisten. Zeer beperkt gebruik van sulfiet en daarbij juist weer veel passie. De bodega Azul y Garanza, gebouwd tussen 1940 en 1960, en deels ondergronds, bestaat uit kleine betonnen tanks met een inhoud tussen de 4.000 en 20.000 liter, goed voor een totale capaciteit van 200.000 liter. Hierdoor kunnen de druiven van verschillende bodems goed gescheiden gevinifieerd worden. Dit is een fundamenteel ingrediënt in de kwaliteit van de wijnen van de bodega. Op deze manier kunnen Azul y Garanza-wijnen het terroir op een natuurlijke manier tot uitdrukking brengen.  Klasse voor een hele mooie prijs.

Website Bodegas Azul y Garanza

Bekijk Azul y Garanza

BIO Suelo Vivo tinto

Rood | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Suelo Vivo betekent een vrije bodem, zonder chemische middelen en dat in harmonie is met de natuur. Dat is waar Azul y Garanza in Navarra voor staat en deze natuurlijke benadering wordt dubbel en dwars terugverdiend in deze heerlijke wijn! Gemaakt van de druiven Tempranillo, Garnacha en Garnacha Blanca met een superlichte en korte maceratie. Knetterend krokant fruit als aardbeien, bramen en bloemen als zachte afsluiting vind je in de neus en smaak. Heel veel sap.  Gecertificeerd biologisch en hier wordt nauwelijks sulfiet aan toegevoegd tijdens de vergisting. Super elegant, soepel en heerlijk om ook licht gekoeld te drinken. Uitstekend voor op een feestje of voor bij een barbecue te schenken op een warme dag. 

Korte omschrijving

Suelo Vivo ….vrije bodem. Organic Tempranillo, Garnacha en Garnacha Blanca, Knetterend bosfruit en heerlijk soepel. Licht gekoeld het lekkerst. Echt zomerrood.

Product specificaties

Artikelnummer C35678
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Spanje
Streek Navarra
Appellatie Navarra
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Assemblage Tempranillo, Garnacha en Garnacha Blanca
Alcohol percentage 13
EAN doos 8437025702060
EAN fles 8437025702039