BIO Oniric Rosat

Rose | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Azul y Garanza

Azul y Garanza

De wijngaarden van Azul y Garanza bevinden zich in het natuurreservaat Bardenas Reales. Oprichters Dani Sánchez, María Barrena en Fernando Barrena werken met "landschappen"  waarbij elk van hun percelen zoveel biologische diversiteit geniet als dit barre en droge klimaat in Navarra toelaat. De omringende planten, struiken, bomen, dieren en insecten spelen een even grote rol bij het succes van de druiven als de wijnstokken zelf. Dani, María en Fernando hebben een passie voor biologische landbouw en hebben geïnvesteerd in het 100% biologisch bewerken van hun wijngaarden, zonder het gebruik van pesticiden, insecticiden of chemische meststoffen die het leven in de bodem vernietigen. Het wijnmaken hier is heel natuurlijk met bijna het exclusieve gebruik van betonnen vaten, amfora's van klei en natuurlijke gisten. Zeer beperkt gebruik van sulfiet en daarbij juist weer veel passie. De bodega Azul y Garanza, gebouwd tussen 1940 en 1960, en deels ondergronds, bestaat uit kleine betonnen tanks met een inhoud tussen de 4.000 en 20.000 liter, goed voor een totale capaciteit van 200.000 liter. Hierdoor kunnen de druiven van verschillende bodems goed gescheiden gevinifieerd worden. Dit is een fundamenteel ingrediënt in de kwaliteit van de wijnen van de bodega. Op deze manier kunnen Azul y Garanza-wijnen het terroir op een natuurlijke manier tot uitdrukking brengen.  Klasse voor een hele mooie prijs.

Website Bodegas Azul y Garanza

Bekijk Azul y Garanza

BIO Oniric Rosat

Rose | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Afkomstig van de “Entre Vinyes”. Het liefdeskind van wijnmaker Maria Barrena, een project om oude wijngaarden te redden. Heel oude bush vines  in bodem van slechte kwaliteit die in verval is geraakt tussen rijk bosland dat voorziet in het gebied met een rijke biodiversiteit. De arme grond produceert zeer lage opbrengsten maar een intense smaak in de druiven.

 'Oniric', wat 'dromer' betekent in het Catalaans is een frisse en fruitige rosé met smaken van een mix van rood vers fruit zoals aardbei en framboos en citrus. Door de citrus is de afdronk verfrissend lang. De geur is fris, intens en fruitig. Provençaalse stijl. Om weg bij te dromen!

Korte omschrijving

Liefdesbaby van de wijnmaakster, oude Garnacha stokken, Bio . Een rosé met veel sap en fraaie kruidigheid. Provence stijl!

Product specificaties

Artikelnummer C35663
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Spanje
Streek Penedès
Appellatie Penedès
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 graden
Assemblage Garnatxa, Trepat
Alcohol percentage 12
EAN doos 8437003652820
EAN fles 8437003652837