BIO Azul y Garanza Garciano

Spanje | 0.75 L | 2021 | Rood | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Azul y Garanza

Azul y Garanza

De wijngaarden van Azul y Garanza bevinden zich in het natuurreservaat Bardenas Reales. Oprichters Dani Sánchez, María Barrena en Fernando Barrena werken met "landschappen"  waarbij elk van hun percelen zoveel biologische diversiteit geniet als dit barre en droge klimaat in Navarra toelaat. De omringende planten, struiken, bomen, dieren en insecten spelen een even grote rol bij het succes van de druiven als de wijnstokken zelf. Dani, María en Fernando hebben een passie voor biologische landbouw en hebben geïnvesteerd in het 100% biologisch bewerken van hun wijngaarden, zonder het gebruik van pesticiden, insecticiden of chemische meststoffen die het leven in de bodem vernietigen. Het wijnmaken hier is heel natuurlijk met bijna het exclusieve gebruik van betonnen vaten, amfora's van klei en natuurlijke gisten. Zeer beperkt gebruik van sulfiet en daarbij juist weer veel passie. De bodega Azul y Garanza, gebouwd tussen 1940 en 1960, en deels ondergronds, bestaat uit kleine betonnen tanks met een inhoud tussen de 4.000 en 20.000 liter, goed voor een totale capaciteit van 200.000 liter. Hierdoor kunnen de druiven van verschillende bodems goed gescheiden gevinifieerd worden. Dit is een fundamenteel ingrediënt in de kwaliteit van de wijnen van de bodega. Op deze manier kunnen Azul y Garanza-wijnen het terroir op een natuurlijke manier tot uitdrukking brengen.  Klasse voor een hele mooie prijs.

Website Bodegas Azul y Garanza

Bekijk Azul y Garanza

BIO Azul y Garanza Garciano

Spanje | 0.75 L | 2021 | Rood | Doos 6 stuks

Over de wijn

Garnacha en Graciano samen in de blend. Vandaar Garciano dus!  Gecertificeerde biologische wijngaardpercelen hier - Garnacha van oude bushvines in de Las Placas-wijngaard en Graciano, gelegen in Las Bardenas, op extreem droge klei-kalkhoudende bodems. Het naast elkaar plaatsen van Graciano's stevige zuurgraad en daarbij de vlezige vettige rijkdom van Garnacha geeft hier een perfecte match.

In de neus vind je kersen, frambozen en bosbessen met een vleugje anijs. Fijne tannine brengt de wijn samen met een strakke structuur. Vervolgens 6 maanden op eikenhout ronden hem mooi af. Steak van de grill en geroosterde cherry tomaat is een fijne combi.

Korte omschrijving

Vlezige wijn met pittig zuurtje, ronde rijpe tannines, wat eikenhout voor rondeur.

Product specificaties

Artikelnummer C35664
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Graciano
Land Spanje
Streek Navarra
Appellatie Navarra
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 15 graden
Assemblage Garnacha en Graciano
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 8437004333308
EAN fles 8437004333131