BIO Suelo Vivo blanco

Wit | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Azul y Garanza

Azul y Garanza

De wijngaarden van Azul y Garanza bevinden zich in het natuurreservaat Bardenas Reales. Oprichters Dani Sánchez, María Barrena en Fernando Barrena werken met "landschappen"  waarbij elk van hun percelen zoveel biologische diversiteit geniet als dit barre en droge klimaat in Navarra toelaat. De omringende planten, struiken, bomen, dieren en insecten spelen een even grote rol bij het succes van de druiven als de wijnstokken zelf. Dani, María en Fernando hebben een passie voor biologische landbouw en hebben geïnvesteerd in het 100% biologisch bewerken van hun wijngaarden, zonder het gebruik van pesticiden, insecticiden of chemische meststoffen die het leven in de bodem vernietigen. Het wijnmaken hier is heel natuurlijk met bijna het exclusieve gebruik van betonnen vaten, amfora's van klei en natuurlijke gisten. Zeer beperkt gebruik van sulfiet en daarbij juist weer veel passie. De bodega Azul y Garanza, gebouwd tussen 1940 en 1960, en deels ondergronds, bestaat uit kleine betonnen tanks met een inhoud tussen de 4.000 en 20.000 liter, goed voor een totale capaciteit van 200.000 liter. Hierdoor kunnen de druiven van verschillende bodems goed gescheiden gevinifieerd worden. Dit is een fundamenteel ingrediënt in de kwaliteit van de wijnen van de bodega. Op deze manier kunnen Azul y Garanza-wijnen het terroir op een natuurlijke manier tot uitdrukking brengen.  Klasse voor een hele mooie prijs.

Website Bodegas Azul y Garanza

Bekijk Azul y Garanza

BIO Suelo Vivo blanco

Wit | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De wijngaarden van wijnhuis Azul y Garanza bevinden zich in het natuurpark Bardenas Reales in Navarra. Het is een hier extreme plaats: arme en dorre klei- en kalksteenbodems, een droog klimaat met een breed thermisch bereik tussen dag en nacht. Vanwege deze barre omstandigheden produceren de wijnstokken hier een zeer beperkte oogst, maar wel een van uitzonderlijke kwaliteit met zeer geconcentreerde, zeer kleine druiven. De gebruikte Garnacha Blanca en Moscatel krijgen 12 dagen huidcontact voor de vergisting.  Een Orangewijn dus! Wel een wijn die makkelijk in de omgang is. Crispy en fris. Het aroma is zeer verleidelijk en in de mond is de wijn zacht maar genereus. Een perfecte wijn voor elke dag. Steenvruchten, venkel, citroengras en hints van citrus. Natuurlijk een tikje tannines voor de ruggegraat. Deze fles is gecertificeerd biologisch. Buiten dit alles zou je hem alleen al kopen vanwege het prachtige etiket. Een wijn voor alle momenten. Tevens zeer geschikt voor bij schaaldieren als krab en langoustines, alsook curries. Ook fijn bij diverse mezze en andere ‘moeilijke’ te combineren gekruide combinaties.

Korte omschrijving

Orange wine, biologisch van Azul Y Garanza. Garnacha Blanca en Moscatel . Steenvruchten, venkel, citroengras en hints van citrus.

Product specificaties

Artikelnummer C35677
Kleur Wit
Type Stil
Land Spanje
Streek Navarra
Appellatie Navarra
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 8437025702084
EAN fles 8437025702046