BIO Abril de Azul y Garanza

Rood | 0.75 L | 2018 | Spanje | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Cava Funambul Brut Nature Reserva

Bodegas Azul y Garanza

Bodegas Azul y Garanza is in handen van de oenologen María Barrena en Dani Sánchez Nogué. In het jaar 2000 hebben zij de wijngaarden van María’s vader overgenomen. Daarnaast kochten zij voor een habbekrats de oude bodega van de coöperatie. Beide oenologen hebben uitgebreide ervaring opgedaan in verschillende wijngebieden in de wereld(Bourgogne, Catalonië, Priorat, Australië, Argentinië en Zuid-Afrika) en hebben gekozen voor biologische wijnbouw.


Website Bodegas Azul y Garanza

Bekijk Bodegas Azul y Garanza

BIO Abril de Azul y Garanza

Rood | 0.75 L | 2018 | Spanje | Doos 6 stuks

Over de wijn

Intense robijnrode kleur. Door schilinweking verkregen aroma's van rood fruit (bosbessen). De smaak is zoet, vriendelijk en meeslepend.

 

Nicolaas Klei omschrijft de wijn als volgt in het Algemeen Dagblad (15-12-2018):

Abril de Azul y Garanza, Navarra (Spanje)
'Vrolijke tempranillo, met dankzij de 5 procent cabernet sauvignon een serieuze ondertoon. Mijn advies: luister beleefd naar handenwrijvende slijters die u voor de kerstdis gran reserva rioja of uitgedroogde médoc uit een winkeldochterjaar aanraden. Trek vervolgens uw eigen plan en schenk deze. Ook de andere wijnen van Azul y Garanza, rood en wit, zijn het omfietsen waard!'

Korte omschrijving

De smaak is zoet, vriendelijk en meeslepend.

Overige informatie

Bodegas Azul y Garanza is in handen van de piepjonge oenologen María Barrena en Dani Sánchez Nogué. In het jaar 2000 hebben zij de wijngaarden van María’s vader overgenomen. Daarnaast kochten zij voor een habbekrats de oude bodega van de coöperatie. Beide oenologen hebben uitgebreide ervaring opgedaan in verschillende wijngebieden in de wereld(Bourgogne, Catalonië, Priorat, Australië, Argentinië en Zuid-Afrika) en hebben gekozen voor biologische wijnbouw.

Product specificaties

Artikelnummer C35652
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Tempranillo
Land Spanje
Streek Bardenas Reales
Appellatie D.O. Navarra
Oogstjaar 2018
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Tempranillo, Cabernet Sauvignon
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8437004333186
EAN fles 8437004333018