BIO Cava Gran Funambul

Wit | Spanje | 0.75 L | 2015 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Azul y Garanza

Azul y Garanza

De wijngaarden van Azul y Garanza bevinden zich in het natuurreservaat Bardenas Reales. Oprichters Dani Sánchez, María Barrena en Fernando Barrena werken met "landschappen"  waarbij elk van hun percelen zoveel biologische diversiteit geniet als dit barre en droge klimaat in Navarra toelaat. De omringende planten, struiken, bomen, dieren en insecten spelen een even grote rol bij het succes van de druiven als de wijnstokken zelf. Dani, María en Fernando hebben een passie voor biologische landbouw en hebben geïnvesteerd in het 100% biologisch bewerken van hun wijngaarden, zonder het gebruik van pesticiden, insecticiden of chemische meststoffen die het leven in de bodem vernietigen. Het wijnmaken hier is heel natuurlijk met bijna het exclusieve gebruik van betonnen vaten, amfora's van klei en natuurlijke gisten. Zeer beperkt gebruik van sulfiet en daarbij juist weer veel passie. De bodega Azul y Garanza, gebouwd tussen 1940 en 1960, en deels ondergronds, bestaat uit kleine betonnen tanks met een inhoud tussen de 4.000 en 20.000 liter, goed voor een totale capaciteit van 200.000 liter. Hierdoor kunnen de druiven van verschillende bodems goed gescheiden gevinifieerd worden. Dit is een fundamenteel ingrediënt in de kwaliteit van de wijnen van de bodega. Op deze manier kunnen Azul y Garanza-wijnen het terroir op een natuurlijke manier tot uitdrukking brengen.  Klasse voor een hele mooie prijs.

Website Bodegas Azul y Garanza

Bekijk Azul y Garanza

BIO Cava Gran Funambul

Wit | Spanje | 0.75 L | 2015 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Klassieke Cava blend van Xarel.lo 50%, Macabeo 30% en Parellada 20%.  Van stokken meer dan 70 jaar oud. Het beste druiven materiaal. Geen dosage toegevoegd. Gemaakt volgens de traditionele methode. 20 Dagen langzaam vergist bij 16ºC en een tweede lange fermentatie ondergaan. 20 Maanden daarna gerijpt op zijn lie.

Een zuivere en subtiele wijn met perzik, groene appel, peer en tonen van zeezout en brood. Aroma's van rozijnen en gedroogd fruit. Iets droge en stevige afdronk met rijp en licht droog fruit. Fantastisch bij fruits de mer maar houdt ook zijn rug recht bij diervriendelijke Foie Royale.

Korte omschrijving

Klassieke strakdroge, mineralige cava. Lange rijping op zijn lie. Rozijn, gedroogd fruit. Brioche. Hoge kwaliteit.

Product specificaties

Artikelnummer C35674
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Xarel.lo
Land Spanje
Streek Penedès
Appellatie Penedès
Oogstjaar 2015
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 6 tot 8 graden
Assemblage 80% Xarel·lo, 10% Macabeu, 10% Parellada
Alcohol percentage 11.5
EAN doos
EAN fles 8437011513144