BIO Cava Funambul brut nature

Wit | Spanje | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Azul y Garanza

Azul y Garanza

De wijngaarden van Azul y Garanza bevinden zich in het natuurreservaat Bardenas Reales. Oprichters Dani Sánchez, María Barrena en Fernando Barrena werken met "landschappen"  waarbij elk van hun percelen zoveel biologische diversiteit geniet als dit barre en droge klimaat in Navarra toelaat. De omringende planten, struiken, bomen, dieren en insecten spelen een even grote rol bij het succes van de druiven als de wijnstokken zelf. Dani, María en Fernando hebben een passie voor biologische landbouw en hebben geïnvesteerd in het 100% biologisch bewerken van hun wijngaarden, zonder het gebruik van pesticiden, insecticiden of chemische meststoffen die het leven in de bodem vernietigen. Het wijnmaken hier is heel natuurlijk met bijna het exclusieve gebruik van betonnen vaten, amfora's van klei en natuurlijke gisten. Zeer beperkt gebruik van sulfiet en daarbij juist weer veel passie. De bodega Azul y Garanza, gebouwd tussen 1940 en 1960, en deels ondergronds, bestaat uit kleine betonnen tanks met een inhoud tussen de 4.000 en 20.000 liter, goed voor een totale capaciteit van 200.000 liter. Hierdoor kunnen de druiven van verschillende bodems goed gescheiden gevinifieerd worden. Dit is een fundamenteel ingrediënt in de kwaliteit van de wijnen van de bodega. Op deze manier kunnen Azul y Garanza-wijnen het terroir op een natuurlijke manier tot uitdrukking brengen.  Klasse voor een hele mooie prijs.

Website Bodegas Azul y Garanza

Bekijk Azul y Garanza

BIO Cava Funambul brut nature

Wit | Spanje | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Funambul, de koorddanser... altijd in evenwicht. Hoe toepasselijk! Een biologische cava van zeldzame klasse uit het hart van de traditionele Cava, in Sant Sadurní d'Anoia de Penedès. De wijn ligt te rijpen gedurende 2 jaar op zijn gist. Krijgt geen dosage mee.

Veel fruitige tonen van abrikoos en steenfruit, evenals appel, allemaal met een minerale toon die aan het einde blijft hangen. Duidelijke brioche aroma’s door zijn lange rijping. De mousse is fijn en edel. Zeer droge afdronk en super strak. Perfecte balans. Fantastisch bij oesters en sushi!

Korte omschrijving

Beendroge en briljante "brut nature” cava. Tikt vele champagnes zo van tafel. Citrusfruit, steenfruit en brioche. Complex. Klasse!

Product specificaties

Artikelnummer C35671
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Xarel.lo
Land Spanje
Streek Penedès
Appellatie Cava
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
AantalPerEenheid 6
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Assemblage Xarel-lo 50%, Macabeo 35% en Parellada 15%
Alcohol percentage 11.5
EAN doos 8437003652622
EAN fles 8437003652615