BIO Cava Funambul brut nature

Wit | Spanje | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Azul y Garanza Naturaleze Salvaje tinto

Azul y Garanza

Bodegas Azul y Garanza wordt gerund door 3 jonge (en innovatieve) wijnmakers; Maria Barrena, Dani Nogué en Fernando Barrena. Na uitgebreide werkervaring opgedaan te hebben in verschillende wijngebieden (Bourgogne, Catalonië, PrioratAustraliëArgentinië en Zuid-Afrika) zijn ze neergestreken in de Navarra waar zij in 2000 een oude bodega hebben gekocht en opgeknapt. Inmiddels hebben zij ook diverse wijngaarden in andere streken van Spanje waar ieder zijn ‘eigen’ projecten heeft. Zo heeft Maria wijngaarden in de Penedès, Dani in Montsant en Fernando in Jumilla 


Website Bodegas Azul y Garanza

Bekijk Azul y Garanza

BIO Cava Funambul brut nature

Wit | Spanje | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Samen met haar man Josèphe nam Maria Barena (Azul y Garanza) de oude, superieure wijnstokken van haar schoonouders onder handen. Ze creëren er een Cava van ongemeende, hoogstaande kwaliteit. Het is een pracht van een juweel met een serieuze knipoog naar de unieke terroir van San Sadurni d'Anoia. De hoogwaardige Xarel-Lo (50%) vormt de ruggengraat van deze warme, diep-gewortelde, minerale bubbel. Macabeu (35%) en Parellada (15%) maken de blend volledig. Het geheel krijgt een rijping in de kelders gedurende minimum 15 maanden. Dosage van 6 gr/l en 4 maand houtrijping van de basiswijn. "Funambul" of de koorddanser is uitgegroeid tot een zeer "persoonlijke" Cava van een zeldzame klasse. Perfect in balans uiteraard! Extreem fijn en edel in de mousse, verfrissend romig, zijdeachtig en zacht, delicaat en sensueel gevoelig op de tong. Verfrissend in smaak en toch krachtig in de mond, vrij droog, maar zo teder en fijn. Een edel aroma dat doet denken aan witte en gele voorjaarsbloesem. Eenmaal aan het drinken vergeet je de wereld om je heen en ben je in de ban van deze hoogstaande kwaliteit.

Korte omschrijving

Zeer fraaie strak droge Cava

Overige informatie

Entre Vinyes in de Penedes is het bedrijf van Maria Barrena (Mede-eigenaresse van Bodegas Azul y Garanza in Navarra) en haar man Jos├ęphe.

Product specificaties

Artikelnummer C35671
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Xarel.lo
Land Spanje
Streek Penedès
Appellatie Cava
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
AantalPerEenheid 6
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Assemblage Xarel-lo 50%, Macabeo 35% en Parellada 15%
Alcohol percentage 11.5
EAN doos
EAN fles 8437003652615