BIO Azul y Garanza Naturaleze Salvaje tinto

Rood | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Azul y Garanza

Azul y Garanza

De wijngaarden van Azul y Garanza bevinden zich in het natuurreservaat Bardenas Reales. Oprichters Dani Sánchez, María Barrena en Fernando Barrena werken met "landschappen"  waarbij elk van hun percelen zoveel biologische diversiteit geniet als dit barre en droge klimaat in Navarra toelaat. De omringende planten, struiken, bomen, dieren en insecten spelen een even grote rol bij het succes van de druiven als de wijnstokken zelf. Dani, María en Fernando hebben een passie voor biologische landbouw en hebben geïnvesteerd in het 100% biologisch bewerken van hun wijngaarden, zonder het gebruik van pesticiden, insecticiden of chemische meststoffen die het leven in de bodem vernietigen. Het wijnmaken hier is heel natuurlijk met bijna het exclusieve gebruik van betonnen vaten, amfora's van klei en natuurlijke gisten. Zeer beperkt gebruik van sulfiet en daarbij juist weer veel passie. De bodega Azul y Garanza, gebouwd tussen 1940 en 1960, en deels ondergronds, bestaat uit kleine betonnen tanks met een inhoud tussen de 4.000 en 20.000 liter, goed voor een totale capaciteit van 200.000 liter. Hierdoor kunnen de druiven van verschillende bodems goed gescheiden gevinifieerd worden. Dit is een fundamenteel ingrediënt in de kwaliteit van de wijnen van de bodega. Op deze manier kunnen Azul y Garanza-wijnen het terroir op een natuurlijke manier tot uitdrukking brengen.  Klasse voor een hele mooie prijs.

Website Bodegas Azul y Garanza

Bekijk Azul y Garanza

BIO Azul y Garanza Naturaleze Salvaje tinto

Rood | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Gecertificeerde biologische en met de hand geplukte druiven van net ten noorden van het natuurreservaat  Bardenas Reales. Wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud op klei-kalkhoudend op 550 meter. Wilde gisten, 6 maanden amfora en geen sulfiet. The full works! Zo puur, fris en schoon, je gelooft misschien niet dat dit in de categorie natuurlijke wijn past. Nou mooi wel!

Barstensvol rood fruit, bramen, frambozen en aardbeien. Ook wat aardse tonen van kaneel en kruidnagel. Volle en fruitige aanzet, in het middenpallet bessige zuren. De smaak wordt afgerond met een sappige en spicy afdronk.  Heerlijk bij harde oude Goudse. Maar ook super bij extra spicy chili con carne.

Korte omschrijving

Bio,wilde gisten en geen sulfiet. 100% Nature! Barst van het fruit met kruidnagel en kaneel. Zuiver, sappig en spicy.

Overige informatie

WineLife winter 2020 - Beste 100% Grenache/Garnacha (2016)

Product specificaties

Artikelnummer C35659
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Garnacha
Land Spanje
Streek Navarra
Appellatie Navarra
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 8437004333506
EAN fles 8437004333490