Afbeelding voor fabrikant Boutinot

Boutinot

Boutinot. Wat en Wie is Boutinot? Je kan beter stellen: wat is die niet? Domaine Boutinot is een hele grote wijnproducent. Eentje met armen over de gehele wereld. Exporteert naar 40 landen. Zijn “home-base en wijnhart ligt in de Zuid Rhône. Daar ligt ook zijn grote liefde:  De 7 wijngaarden van Domaine Boutinot zijn beplant met klassieke Zuid-Rhône-variëteiten: oude wijnstokken Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre en de meer traditionele Carignan Noir. Ze vallen allemaal binnen de Cairanne Cru-kaart, gesanctioneerd in 2016 toen Cairanne zijn eigen appellation kreeg. Verbluffend van kwaliteit en prachtig het lokale terroir weerspiegelend. Biologisch werkend waar het kan en hele strenge eisen naar hun partners.

Maar uitzonderlijk misschien voor een Fransman.... Hij durft ook over de grens (vooruit) te kijken met bezittingen in Engeland, Piëmonte en Zuid-Afrika. Men streeft ernaar om consequent hun gemaakte wijnen zo relevant, interessant en commercieel mogelijk te houden en tegelijkertijd het absoluut allerhoogste niveau van kwaliteit en prijs verhouding te handhaven. En dat proef je!  Boutinot heeft zijn zaakjes uitstekend voor elkaar! Topper!


Website Boutinot

De wijnen van Boutinot

27 wijnen
Sorteer op
Toon
Toon als
Op verzoek bestelbaar
Afbeelding van Henners Vintage
Mousserend uit England. Hele geduchte concurrent voor menig Champagne huis. 4 jaar op zijn gist zorgt voor veel complexiteit en intensiteit. In de neus shortbread cookies, honing, citrus. Veel strakheid en prachtige combi van zuren en ziltigheid. Mr Bond laat zijn Dom Perignon hiervoor staan.
WIJNZINNIG GEPRIJSD! Minimale bestelhoeveelheid 6 dozen
Afbeelding van Ancora Sangiovese
Eerlijke en heerlijke Sangiovese uit Puglia. Warm rood fruit, met pittig zuurtje. Tomaat is zijn Best Friend Forever.
Franse Malbec, veel bessensap: cassis, cranberry, vleugje pure chocolade op het eind. Vleesliefhebber. Saignant graag!
Brittannia rules the vines! Top mousserend uit Sussex, England. Lang op zijn lie zorgt voor zuurdesem en brioche aroma's, appel, citrus, fijne mousse. Heerlijk strakke en mineralige afdronk.
WIJNZINNIG GEPRIJSD! Minimale bestelhoeveelheid 6 dozen
Afbeelding van Ancora Pinot Grigio
Ongecompliceerde Pinot Grigio. Heerlijk wit fruit, zuurtje en frisse strakke afdronk. Niet moeilijk over doen, gewoon lekker drinken.
Pinot Noir van het wat steviger type. Bosfruit, beetje aardsheid, heerlijk veel rijpheid.