Ancora Sangiovese

Rood | Italië | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Boutinot La Fleur Solitaire Côtes du Rhône blanc

Boutinot

Boutinot. Wat en Wie is Boutinot? Je kan beter stellen: wat is die niet? Domaine Boutinot is een hele grote wijnproducent. Eentje met armen over de gehele wereld. Exporteert naar 40 landen. Zijn “home-base en wijnhart ligt in de Zuid Rhône. Daar ligt ook zijn grote liefde:  De 7 wijngaarden van Domaine Boutinot zijn beplant met klassieke Zuid-Rhône-variëteiten: oude wijnstokken Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre en de meer traditionele Carignan Noir. Ze vallen allemaal binnen de Cairanne Cru-kaart, gesanctioneerd in 2016 toen Cairanne zijn eigen appellation kreeg. Verbluffend van kwaliteit en prachtig het lokale terroir weerspiegelend. Biologisch werkend waar het kan en hele strenge eisen naar hun partners.

Maar uitzonderlijk misschien voor een Fransman.... Hij durft ook over de grens (vooruit) te kijken met bezittingen in Engeland, Piëmonte en Zuid-Afrika. Men streeft ernaar om consequent hun gemaakte wijnen zo relevant, interessant en commercieel mogelijk te houden en tegelijkertijd het absoluut allerhoogste niveau van kwaliteit en prijs verhouding te handhaven. En dat proef je!  Boutinot heeft zijn zaakjes uitstekend voor elkaar! Topper!


Website Boutinot

Bekijk Boutinot

Ancora Sangiovese

Rood | Italië | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Geproduceerd van Sangiovese-druiven van het schiereiland Salento in het zuiden van Puglia.  Geen rijping op eikenhout en daardoor een toegankelijke rode  wijn die op vele momenten tot zijn recht komt. Het is een gelikte, sappige wijn met aansprekende aroma's van vers rood fruit. De smaak heeft bosfruit karakters en een vleugje kruiden. Zachte, ronde tannines samen met pittige zuren die lekker het vet in een gerecht breken.  Ideaal bij alles Italiaans waar maar tomaten inzitten. Die zijn het bruggetje met de zuren en maken de wijn zachter. Italiaanser wordt het niet.

Korte omschrijving

Eerlijke en heerlijke Sangiovese uit Puglia. Warm rood fruit, met pittig zuurtje. Tomaat is zijn Best Friend Forever.

Product specificaties

Artikelnummer C78607
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Sangiovese
Land Italië
Streek Puglia
Appellatie IGT Puglia
Oogstjaar 2023
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 08010471062232
EAN fles 8010471002238