Boutinot Les Coteaux Schisteux Seguret magnum

Rood | Frankrijk | 1.5 L | 2016 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Wildeberg Terroirs Chenin Blanc Paarl

Boutinot

Boutinot. Wat en Wie is Boutinot? Je kan beter stellen: wat is die niet? Domaine Boutinot is een hele grote wijnproducent. Eentje met armen over de gehele wereld. Exporteert naar 40 landen. Zijn “home-base en wijnhart ligt in de Zuid Rhône. Daar ligt ook zijn grote liefde:  De 7 wijngaarden van Domaine Boutinot zijn beplant met klassieke Zuid-Rhône-variëteiten: oude wijnstokken Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre en de meer traditionele Carignan Noir. Ze vallen allemaal binnen de Cairanne Cru-kaart, gesanctioneerd in 2016 toen Cairanne zijn eigen appellation kreeg. Verbluffend van kwaliteit en prachtig het lokale terroir weerspiegelend. Biologisch werkend waar het kan en hele strenge eisen naar hun partners.

Maar uitzonderlijk misschien voor een Fransman.... Hij durft ook over de grens (vooruit) te kijken met bezittingen in Engeland, Piëmonte en Zuid-Afrika. Men streeft ernaar om consequent hun gemaakte wijnen zo relevant, interessant en commercieel mogelijk te houden en tegelijkertijd het absoluut allerhoogste niveau van kwaliteit en prijs verhouding te handhaven. En dat proef je!  Boutinot heeft zijn zaakjes uitstekend voor elkaar! Topper!


Website Boutinot

Bekijk Boutinot

Boutinot Les Coteaux Schisteux Seguret magnum

Rood | Frankrijk | 1.5 L | 2016 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Séguret - Beter wordt het niet met deze Côtes du Rhône Villages! Afkomstig van op grote hoogte gelegen wijngaard. Leisteen in de bodem, 50 jaar oude Grenache vooral en beetje Syrah en niets ontziende zon.

Explosieve neus, direct er vol in met het diepzwarte fruit! Lekker daarna veel laagjes samen met speculaas kruiden, versgemalen zwarte peper en een vanillestokje meegetrokken. Intens, diep, gepolijst en “silky". Lange afdronk.  Nog 22 maanden op ouder hout gerijpt. Wel wat bij eten is ons advies...  Stevige stoof van geit, maar gek genoeg ook top bij een Massaman Curry. Kan tegen een stootje.

Korte omschrijving

Fors en weelderig, explosieve neus en krachtige mediterrane aroma's. Wijn met veel structuur.

Product specificaties

Artikelnummer C53073
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Côtes du Rhône Villages
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 1.5
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Grenache en Syrah
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 13430560002512
EAN fles 3430560002515