BIO Boutinot Apis Mellifera Cairanne

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Boutinot La Côte Sauvage Cairanne

Boutinot

Boutinot. Wat en Wie is Boutinot? Je kan beter stellen: wat is die niet? Domaine Boutinot is een hele grote wijnproducent. Eentje met armen over de gehele wereld. Exporteert naar 40 landen. Zijn “home-base en wijnhart ligt in de Zuid Rhône. Daar ligt ook zijn grote liefde:  De 7 wijngaarden van Domaine Boutinot zijn beplant met klassieke Zuid-Rhône-variëteiten: oude wijnstokken Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre en de meer traditionele Carignan Noir. Ze vallen allemaal binnen de Cairanne Cru-kaart, gesanctioneerd in 2016 toen Cairanne zijn eigen appellation kreeg. Verbluffend van kwaliteit en prachtig het lokale terroir weerspiegelend. Biologisch werkend waar het kan en hele strenge eisen naar hun partners.

Maar uitzonderlijk misschien voor een Fransman.... Hij durft ook over de grens (vooruit) te kijken met bezittingen in Engeland, Piëmonte en Zuid-Afrika. Men streeft ernaar om consequent hun gemaakte wijnen zo relevant, interessant en commercieel mogelijk te houden en tegelijkertijd het absoluut allerhoogste niveau van kwaliteit en prijs verhouding te handhaven. En dat proef je!  Boutinot heeft zijn zaakjes uitstekend voor elkaar! Topper!


Website Boutinot

Bekijk Boutinot

BIO Boutinot Apis Mellifera Cairanne

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Apis Mellifera, deze “Village cru” blend van Grenache, Syrah en Mourvèdre is vernoemd ter ere van de honingbijen die cruciaal zijn voor de bestuiving van de wijnstokken. Biologisch bewerkte wijngaarden, dat spreekt vanzelf. Verder helemaal zuiver op de graat en geschikt voor veganisten. En over de smaak niets dan goeds. Het is een open en uitnodigende wijn. Helder en fris in de neus, morellen kers, zacht donker pruimfruit, zoethout, chocolade, een vleugje zwarte thee in de mond. Sappige stijl wat uiteindelijk leidt tot een lange, schone, verfrissende afdronk. Echt een lekkere en eerlijke “pleaser” voor elke dag. Heerlijk voor gewoon een glaasje samen met het bereiden van een lamsbout met Provençaalse kruiden. En daarna natuurlijk lekker aan tafel doordrinken.

Korte omschrijving

Wijn van én voor bezige bijtjes! Typisch Zuid- Rhône GSM blend. Puur, zuiver biologisch. Kers, pruim, bittere chocolade. Doordrinker voor aan tafel.

Product specificaties

Artikelnummer C53079
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Cairanne
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Grenache Noir, Syrah en Mouvèdre
Alcohol percentage 14
EAN doos 13430560014225
EAN fles 3430560014228