Wildeberg Terroirs Chenin Blanc Paarl

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine de Vedilhan Viognier

Boutinot

Boutinot is een grote producent die wijnen sourced uit vele delen van de wereld. In de Rhone heeft men voornamelijk eigen wijngaarden waar gewerkt met respect voor de omgeving. Men gebruikt zo min mogelijk toevoegingen in het maken van de wijnen.

Eric Monnin (Boutinot’s Franse wijnmaker) is één van de Rhone Riders, een illuster gezelschap dat tot doel heeft de originele Rhone Villages te bewaren. Zij bestormen de zuidelijke dorpen van de Côtes du Rhône in hun zoektocht naar - perfect terroir én partners met flexibele faciliteiten voor de vinificatie en rijping van de wijnen. De zoektocht heeft uitzonderlijke “single village” wijnen en een voortreffelijke Côtes du Rhône Village opgeleverd. Afkomstig uit onder andere Séguret en Cairanne en delen van Roaix, St. Gervais en Sablet. Eric Monnin vinifieert elk perceel afzonderlijk en voedt vervolgens de wijnen op in een combinatie van nieuwe vaten, oudere vaten en demi-muids (600 liter). De strenge selectie en het streven naar perfectie resulteert in verbluffend mooie Rhône wijnen, waarbij elke wijn op zich een prachtige weerspiegeling geeft van het terroir.


Website Boutinot

Bekijk Boutinot

Wildeberg Terroirs Chenin Blanc Paarl

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De geur is complex en uitdagend met een indruk van sinaasappelsap. Een volle wijn met een strakke en minerale afdronk.

Moment & spijs

Gastronomische wijn die breed ingezet kan worden denk hierbij aan oesters, gegrilde vis, gerechten met asperges of canard a l’orange

Korte omschrijving

Karaktervolle witte wijn uit Zuid-Afrika.

Overige informatie

Deze Chenin Blanc is afkomstig van oude bush vines in Smuts Block. Een wijngaard in een rotsachtige omgeving (graniet) tussen Paarl en Table Mountain (dry farming).

Product specificaties

Artikelnummer C89534
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chenin Blanc
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Paarl
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos
EAN fles 6009900278094