Henners Vintage

Wit | 0.75 L | 2016 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Da Vero Vino Bianco

Boutinot

Boutinot. Wat en Wie is Boutinot? Je kan beter stellen: wat is die niet? Domaine Boutinot is een hele grote wijnproducent. Eentje met armen over de gehele wereld. Exporteert naar 40 landen. Zijn “home-base en wijnhart ligt in de Zuid Rhône. Daar ligt ook zijn grote liefde:  De 7 wijngaarden van Domaine Boutinot zijn beplant met klassieke Zuid-Rhône-variëteiten: oude wijnstokken Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre en de meer traditionele Carignan Noir. Ze vallen allemaal binnen de Cairanne Cru-kaart, gesanctioneerd in 2016 toen Cairanne zijn eigen appellation kreeg. Verbluffend van kwaliteit en prachtig het lokale terroir weerspiegelend. Biologisch werkend waar het kan en hele strenge eisen naar hun partners.

Maar uitzonderlijk misschien voor een Fransman.... Hij durft ook over de grens (vooruit) te kijken met bezittingen in Engeland, Piëmonte en Zuid-Afrika. Men streeft ernaar om consequent hun gemaakte wijnen zo relevant, interessant en commercieel mogelijk te houden en tegelijkertijd het absoluut allerhoogste niveau van kwaliteit en prijs verhouding te handhaven. En dat proef je!  Boutinot heeft zijn zaakjes uitstekend voor elkaar! Topper!


Website Boutinot

Bekijk Boutinot

Henners Vintage

Wit | 0.75 L | 2016 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Hush, hush...  Niet doorvertellen, maar het is “all happening” tegenwoordig in East Sussex, England. Hier 5 km van de kust en voorzien van een, wel heel, kalkrijke bodem worden de beste “Sparkling wines” buiten Champagne gemaakt. Zo goed dat veel champagne huizen hier ook wel een stukje grond willen en ook kopen.  Henners is zo'n lokaal top Engels wijnhuis voor mooie strakke mousserende wijnen.  Minimale interventiebenadering bij het wijnmaken waardoor de maximale expressie van de wijngaard naar voren komt.  Met de hand geoogst om ervoor te zorgen dat de druiven perfect in de wijnmakerij aankomen. Hun Vintage Brut is een prachtexemplaar. Hij wordt alleen in uitzonderlijke jaren gemaakt. Een blend van 70% Chardonnay en 30% Pinot Noir.  Minimaal 4 jaar op zijn lie gerijpt voor extra veel autolyse aroma's. Een droom van een “Fizz” met een heerlijk roomboter koekjes aroma's, honing en citrus in de neus. Een uitgebalanceerde  zuurgraad en een vleugje ziltigheid.  Fantastisch voor “pre- dinner” drinks maar uiteraard ook bij de poached cold, dan wel smoked wild salmon.

Korte omschrijving

Mousserend uit England. Hele geduchte concurrent voor menig Champagne huis. 4 jaar op zijn gist zorgt voor veel complexiteit en intensiteit. In de neus shortbread cookies, honing, citrus. Veel strakheid en prachtige combi van zuren en ziltigheid. Mr Bond laat zijn Dom Perignon hiervoor staan.

Product specificaties

Artikelnummer C89527
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek East Sussex
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage 70% Chardonnay en 30% Pinot Noir
Alcohol percentage 12
EAN doos 15039161000286
EAN fles 5039161000289