Boutinot Les Coteaux Cotes du Rhone Villages magnum

Rood | Frankrijk | 1.5 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Wildeberg Terroirs Chenin Blanc Paarl

Boutinot

Boutinot. Wat en Wie is Boutinot? Je kan beter stellen: wat is die niet? Domaine Boutinot is een hele grote wijnproducent. Eentje met armen over de gehele wereld. Exporteert naar 40 landen. Zijn “home-base en wijnhart ligt in de Zuid Rhône. Daar ligt ook zijn grote liefde:  De 7 wijngaarden van Domaine Boutinot zijn beplant met klassieke Zuid-Rhône-variëteiten: oude wijnstokken Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre en de meer traditionele Carignan Noir. Ze vallen allemaal binnen de Cairanne Cru-kaart, gesanctioneerd in 2016 toen Cairanne zijn eigen appellation kreeg. Verbluffend van kwaliteit en prachtig het lokale terroir weerspiegelend. Biologisch werkend waar het kan en hele strenge eisen naar hun partners.

Maar uitzonderlijk misschien voor een Fransman.... Hij durft ook over de grens (vooruit) te kijken met bezittingen in Engeland, Piëmonte en Zuid-Afrika. Men streeft ernaar om consequent hun gemaakte wijnen zo relevant, interessant en commercieel mogelijk te houden en tegelijkertijd het absoluut allerhoogste niveau van kwaliteit en prijs verhouding te handhaven. En dat proef je!  Boutinot heeft zijn zaakjes uitstekend voor elkaar! Topper!


Website Boutinot

Bekijk Boutinot

Boutinot Les Coteaux Cotes du Rhone Villages magnum

Rood | Frankrijk | 1.5 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Zo, die komt gelijk met de deur in huis! Deze wijn onthult vanaf het begin zijn kwaliteit. Een Côtes du Rhône op het etiket maar eigenlijk gewoon een blend van de cru wijngaarden uit Séguret, Sablet en Cairanne. Bramen sap ondersteund door wat zoete tijm en rozemarijn, schoolvoorbeeld van Garrigue! Steranijs, vleugje kaneel. Dikke intense kwaliteit. Alleen het allerbeste fruit. Lekker wat zachte tannines passend bij de structuur. Beetje houtimpressie door zijn 22 maanden op vat. Fantastisch bij een rosbief van de green egg, gratin dauphinois... mmmm. Wijn kan prima nog een paar jaar in de kelder.

Korte omschrijving

Verrassend krachtige Grenache, Syrah blend. Klassiek Rhône ook met veel Garrigue in zijn neus.

Product specificaties

Artikelnummer C53071
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Côtes du Rhône Villages
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 1.5
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Garnacha en Syrah
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 13430560010951
EAN fles 3430560010954