Domaine de Vedilhan Syrah

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine de Vedilhan Syrah

Boutinot

Boutinot. Wat en Wie is Boutinot? Je kan beter stellen: wat is die niet? Domaine Boutinot is een hele grote wijnproducent. Eentje met armen over de gehele wereld. Exporteert naar 40 landen. Zijn “home-base en wijnhart ligt in de Zuid Rhône. Daar ligt ook zijn grote liefde:  De 7 wijngaarden van Domaine Boutinot zijn beplant met klassieke Zuid-Rhône-variëteiten: oude wijnstokken Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre en de meer traditionele Carignan Noir. Ze vallen allemaal binnen de Cairanne Cru-kaart, gesanctioneerd in 2016 toen Cairanne zijn eigen appellation kreeg. Verbluffend van kwaliteit en prachtig het lokale terroir weerspiegelend. Biologisch werkend waar het kan en hele strenge eisen naar hun partners.

Maar uitzonderlijk misschien voor een Fransman.... Hij durft ook over de grens (vooruit) te kijken met bezittingen in Engeland, Piëmonte en Zuid-Afrika. Men streeft ernaar om consequent hun gemaakte wijnen zo relevant, interessant en commercieel mogelijk te houden en tegelijkertijd het absoluut allerhoogste niveau van kwaliteit en prijs verhouding te handhaven. En dat proef je!  Boutinot heeft zijn zaakjes uitstekend voor elkaar! Topper!


Website Boutinot

Bekijk Boutinot

Domaine de Vedilhan Syrah

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze Syrah van Vedilhan komt alleen op de markt in de betere jaargangen en is dus derhalve soms een beetje zeldzaam ook vanwege zijn populariteit.  Sla uw slag snel dus. De Syrah druiven zijn 40 jaar oud. Lage rendementen. Dat betekent hoge en intense kwaliteit. En hij is ook heerlijk! Klassieke geuren van wilde viooltjes, diep zwart fruit met dat typische zwarte pepertje. Heel veel fruit maar ook fijne rondeur. Stevige Jongen met stevige tannines…. Hier moet bij gegeten worden! Lamsbout met een mediterrane kruidenrub. Die hele zachte zuiglam koteletjes zijn ook erg geschikt. 

Korte omschrijving

Powerhuisje..veel zwart jong fruit, black pepper, goede fundering van stevige tannines.

Product specificaties

Artikelnummer C50931
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie IGP Pays d'Oc
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 13430560012818
EAN fles 3430560012811