Te Merio Sauvignon Blanc (blik 25cl)

Wit | Nieuw-Zeeland | 0.25 L | 2020 | Doos 12 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Da Vero Vino Bianco

Boutinot

Boutinot. Wat en Wie is Boutinot? Je kan beter stellen: wat is die niet? Domaine Boutinot is een hele grote wijnproducent. Eentje met armen over de gehele wereld. Exporteert naar 40 landen. Zijn “home-base en wijnhart ligt in de Zuid Rhône. Daar ligt ook zijn grote liefde:  De 7 wijngaarden van Domaine Boutinot zijn beplant met klassieke Zuid-Rhône-variëteiten: oude wijnstokken Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre en de meer traditionele Carignan Noir. Ze vallen allemaal binnen de Cairanne Cru-kaart, gesanctioneerd in 2016 toen Cairanne zijn eigen appellation kreeg. Verbluffend van kwaliteit en prachtig het lokale terroir weerspiegelend. Biologisch werkend waar het kan en hele strenge eisen naar hun partners.

Maar uitzonderlijk misschien voor een Fransman.... Hij durft ook over de grens (vooruit) te kijken met bezittingen in Engeland, Piëmonte en Zuid-Afrika. Men streeft ernaar om consequent hun gemaakte wijnen zo relevant, interessant en commercieel mogelijk te houden en tegelijkertijd het absoluut allerhoogste niveau van kwaliteit en prijs verhouding te handhaven. En dat proef je!  Boutinot heeft zijn zaakjes uitstekend voor elkaar! Topper!


Website Boutinot

Bekijk Boutinot

Te Merio Sauvignon Blanc (blik 25cl)

Wit | Nieuw-Zeeland | 0.25 L | 2020 | Doos 12 stuks

Over de wijn

Intens aroma met tonen van gemaaid gras, passievrucht en buxus. De smaak is heel verfrissend in de aanzet, veel sappigheid en fruitige tonen.

Spijs & moment

Lekker festivalletje, picknicken of op het strand met vrienden.

 

Korte omschrijving

Een echte blikvanger.

Product specificaties

Artikelnummer C53000
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Nieuw-Zeeland
Streek Marlborough
Oogstjaar 2020
Afsluiting Other
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.25
Serveertemperatuur 6 tot 8 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 43430560011072
EAN fles 3430560011074