Afbeelding voor fabrikant Nittnaus

Nittnaus

De wijnmakerij Gebrüder Nittnaus ligt in Gols in Burgenland, de grootste wijnbouwgemeenschap van Oostenrijk. De familie bezit al meer dan 300 jaar wijngaarden en de 2 broers Hans Michael en Andreas Nittnaus runnen het bedrijf sinds 2019 met de steun van hun ouders Hans & Christine. Het unieke klimaat rond de Neusiedler See en de vruchtbare bodems creëren perfecte omstandigheden voor het brede assortiment hoogwaardige wijnen. Ze telen daarbij ook hun druivenrassen met de grootste zorg - duurzaam en volgens ecologische principes. Dat spreekt vanzelf, vinden ze dan ook!  Daarnaast draagt Hans Michael in de kelder een grote verantwoordelijkheid voor de stijl en expressiviteit van hun wijnen en tegelijkertijd is Andreas verantwoordelijk voor de verkoop. Zo kunnen ze met hun knowhow op verschillende niveaus bijdragen aan het succes van het familiewijnhuis.

 De Gebrüder Nittnaus staan voor consistentie, gegarandeerde kwaliteit, maar ook voor een continue nieuwe kijk op het geheel. De broers dagen elkaar uit en komen samen tot de mooiste nieuwe creaties.

De wijnen van Nittnaus

13 wijnen
Sorteer op
Toon
Toon als
Op verzoek bestelbaar
Afbeelding van Nittnaus Eiswein Exquisit (0,375 liter)
Eiswein van Grüner Veltliner. Uniek, zeldzaam, intens. Zoet maar blijvend fris. Abrikoos, tropisch fruit, honing, specerijen. De afdronk gaat maar door en door....
Op verzoek bestelbaar
Afbeelding van Nittnaus Eiswein Exquisit rosé (0,375 liter)
Verrassende rosé Eiswein. Bio en gemaakt van Blaufrankisch. Weelderig, voluptueus, spannend. Gekonfijte aardbeien, kers en framboos. Vol, fluwelig, kan veel desserts aan. Fijne combinatie vooral met chocolade.
Op verzoek bestelbaar
Afbeelding van Nittnaus Reserve Chardonnay
Onverwacht mooie Oostenrijkse Chardonnay. Lekker rijp en exotisch fruit met een klein vetje. Een heerlijk aperitief, maar zeker mooi te combineren met samengestelde salades, gevogelte en exotische gerechten.