Nittnaus Selection Zweigelt

Rood | Oostenrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Nittnaus Selection Zweigelt

Nittnaus

De wijnmakerij Gebrüder Nittnaus ligt in Gols in Burgenland, de grootste wijnbouwgemeenschap van Oostenrijk. De familie bezit al meer dan 300 jaar wijngaarden en de 2 broers Hans Michael en Andreas Nittnaus runnen het bedrijf sinds 2019 met de steun van hun ouders Hans & Christine. Het unieke klimaat rond de Neusiedler See en de vruchtbare bodems creëren perfecte omstandigheden voor het brede assortiment hoogwaardige wijnen. Ze telen daarbij ook hun druivenrassen met de grootste zorg - duurzaam en volgens ecologische principes. Dat spreekt vanzelf, vinden ze dan ook!  Daarnaast draagt Hans Michael in de kelder een grote verantwoordelijkheid voor de stijl en expressiviteit van hun wijnen en tegelijkertijd is Andreas verantwoordelijk voor de verkoop. Zo kunnen ze met hun knowhow op verschillende niveaus bijdragen aan het succes van het familiewijnhuis.

 De Gebrüder Nittnaus staan voor consistentie, gegarandeerde kwaliteit, maar ook voor een continue nieuwe kijk op het geheel. De broers dagen elkaar uit en komen samen tot de mooiste nieuwe creaties.

Bekijk Nittnaus

Nittnaus Selection Zweigelt

Rood | Oostenrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

  • 2020 Berliner Wine Trophy - Goud (2018)

Over de wijn

Zweigelt kruising van Blaufränkisch en St Laurent druiven uit Burgenland. En inderdaad alle voordelen van beiden druiven in één fles... Een uitgesproken sappigheid van de Blaufränkisch valt je direct op. Direct veel Morellen en rode aalbesjes. De pruim van de St Laurent zorgt weer hier voor een rijpe toon.

Een echte charmeur met dat lekkere toegankelijke fruit en wat Oosterse specerijen. De wijn heeft hele zachte tannines voor net dat beetje bite. Goede lengte. Heerlijk om zo te drinken maar gaat nog beter bij een gebraden rosbief. Ook super bij een ossobuco in een tomatensaus.

Korte omschrijving

Charmeur, toegankelijk, morellen, pruim, Oosterse specerijen. Kan tomaten gerechten goed aan.

Product specificaties

Artikelnummer C34081
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Zweigelt
Land Oostenrijk
Streek Burgenland
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 9120007316711
EAN fles 9120007311570