Nittnaus Zweigelt rosé

Rose | Oostenrijk | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Nittnaus Zweigelt rosé

Nittnaus

De wijnmakerij Gebrüder Nittnaus ligt in Gols in Burgenland, de grootste wijnbouwgemeenschap van Oostenrijk. De familie bezit al meer dan 300 jaar wijngaarden en de 2 broers Hans Michael en Andreas Nittnaus runnen het bedrijf sinds 2019 met de steun van hun ouders Hans & Christine. Het unieke klimaat rond de Neusiedler See en de vruchtbare bodems creëren perfecte omstandigheden voor het brede assortiment hoogwaardige wijnen. Ze telen daarbij ook hun druivenrassen met de grootste zorg - duurzaam en volgens ecologische principes. Dat spreekt vanzelf, vinden ze dan ook!  Daarnaast draagt Hans Michael in de kelder een grote verantwoordelijkheid voor de stijl en expressiviteit van hun wijnen en tegelijkertijd is Andreas verantwoordelijk voor de verkoop. Zo kunnen ze met hun knowhow op verschillende niveaus bijdragen aan het succes van het familiewijnhuis.

 De Gebrüder Nittnaus staan voor consistentie, gegarandeerde kwaliteit, maar ook voor een continue nieuwe kijk op het geheel. De broers dagen elkaar uit en komen samen tot de mooiste nieuwe creaties.

Bekijk Nittnaus

Nittnaus Zweigelt rosé

Rose | Oostenrijk | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

  • 2024 Berliner Wine Trophy - Goud

Over de wijn

Zweigelt, een kruising tussen de St. Laurent en de Blaufränkisch, zien we meestal terug in de fles als rode wijn, maar deze keer hebben de gebroeders Nittnaus zich gewaagd om er een biologische rosé van te maken. Prima gelukt volgens ons, en we hoefden niet snel na te denken om dit zomergeluk in ons assortiment op te nemen. De verleidelijke kleur is nog maar het begin. Frambozen en aardbeitjes direct in de neus, een vleugje kruidige specerijen, fris en fruitig in de mond, levendige zuurstructuur, lichtvoetig en met een groot drinkplezier gehalte. Deze wijn is zo fris, maar heeft toch net dat beetje grip, waardoor het een rosé is voor alle gelegenheden. Licht gekoeld en luchtig tussendoor geserveerd, past hij uitstekend bijvoorbeeld salades met geitenkaas en vers brood, waardoor u er heerlijk van kunt genieten. Gegrild garnaaltje met wat piri-piri blust die kordaat af.

Korte omschrijving

Oostenrijkse Zweigelt , nu als rosé. Heerlijk veel rood zomerfruit, iets kruidig, levendig en mooi droog in de afdronk. Luilekkerland uit Burgenland met deze rosé van de gebroeders Nittnaus.

Overige informatie

Berliner Wine Trophy - gouden medaille (2023)

Product specificaties

Artikelnummer C34094
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Zweigelt
Land Oostenrijk
Streek Burgenland
Oogstjaar 2023
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 9120007316841
EAN fles 9120007311716