Nittnaus Selection Riesling

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Nittnaus Zweigelt rosé

Nittnaus

De wijnmakerij Gebrüder Nittnaus ligt in Gols in Burgenland, de grootste wijnbouwgemeenschap van Oostenrijk. De familie bezit al meer dan 300 jaar wijngaarden en de 2 broers Hans Michael en Andreas Nittnaus runnen het bedrijf sinds 2019 met de steun van hun ouders Hans & Christine. Het unieke klimaat rond de Neusiedler See en de vruchtbare bodems creëren perfecte omstandigheden voor het brede assortiment hoogwaardige wijnen. Ze telen daarbij ook hun druivenrassen met de grootste zorg - duurzaam en volgens ecologische principes. Dat spreekt vanzelf, vinden ze dan ook!  Daarnaast draagt Hans Michael in de kelder een grote verantwoordelijkheid voor de stijl en expressiviteit van hun wijnen en tegelijkertijd is Andreas verantwoordelijk voor de verkoop. Zo kunnen ze met hun knowhow op verschillende niveaus bijdragen aan het succes van het familiewijnhuis.

 De Gebrüder Nittnaus staan voor consistentie, gegarandeerde kwaliteit, maar ook voor een continue nieuwe kijk op het geheel. De broers dagen elkaar uit en komen samen tot de mooiste nieuwe creaties.

Bekijk Nittnaus

Nittnaus Selection Riesling

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

  • 2024 Berliner Wine Trophy - Goud

Over de wijn

Verrassend lekkere Riesling afkomstig van zéér vruchtbare bodems met zwarte aarde, rijk aan humus. Dit zorgt voor vooral veel fruitigheid. Citrusvruchten, perzik en iets honing in de neus. In de mond valt een fijne balans tussen frisse zuren en een licht restzoetje op. Dat zorgt voor een aangenaam schoon mondgevoel met een dito mineraliteit. Blijft vooral op het fruit zitten, ook in de lange afdronk waarin er nog sinaasappelschil, wat boter en een ijzertje bij komen. De Nittnaus Selection Riesling is lekker bij Aziatisch eten maar ook bij asperges of citroen kip bijvoorbeeld. Nittnaus heeft al heel lang de beginselen van biologische landbouw omarmt en nog steeds wordt nagedacht en gewerkt aan een manier van werken waarbij de omgeving volledig in zijn waarde wordt gelaten en de wijn zo natuurlijk mogelijk tot stand komt.  

Korte omschrijving

Riesling van vruchtbare bodem. Biologisch en lekker veel fruit: Citrus, Perzik en beetje honing. Piepklein restzoetje maakt het af. Asperge wijn bij uitstek.

Overige informatie

Berliner Wine Trophy - gouden medaille (2023)

Product specificaties

Artikelnummer C34093
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Riesling
Land Oostenrijk
Streek Burgenland
Oogstjaar 2023
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 9120007315769
EAN fles 9120007310764