Afbeelding voor fabrikant Fasoli Gino

Fasoli Gino

Een pionier op biologisch gebied uit de regio Veneto, met klassieke wijnen en een rijke historie. De familie Fasoli is al vele generaties eigenaar en sinds 1984 werkt men biologisch. En ze houden het daar heel simpel: Ze produceren alleen wijnen die ze graag drinken. Dat betekent dat Amadio en Natalino Fasoli weigeren om chemische producten te gebruiken Ze tonen hun diepe toewijding aan de bescherming van hun terroir en de gezondheid van de mensen die er wonen en werken. De biodynamische methode die door het bedrijf wordt gebruikt, heeft tot doel de vitaliteit van de planten te vergroten door de oude kennis van de boeren te herstellen, die in harmonie met de ritmes van de natuur werkten. Hun biodynamie richt zich op het herstellen van het evenwicht dat verloren is gegaan bij intensieve teelt. Kwaliteit moet prevaleren boven kwantiteit.

Men streeft dan ook voortdurend naar het beste en ontwikkelen en implementeren productietechnieken die zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Het portfolio bestaat uit klassieke wijnen uit de Veneto. Valpolicella, Ripasso, Amarone samen met Soave en Prosecco. Alles Biologisch en van hoge kwaliteit.

 Vai Veneto, Vai Fasoli !  


Website Gino Fasoli

De wijnen van Fasoli Gino

9 wijnen
Sorteer op
Toon
Toon als
Op verzoek bestelbaar
Afbeelding van BIO Fasoli Gino Orgno
Full throttle Merlot Appassimento , prachtig op dronk. Vloeibaar fluweel. De wijn is eten en drinken tegelijk! Wijn voor meditatieve momenten.
Op verzoek bestelbaar
Afbeelding van BIO Fasoli Gino Alteo Amarone
Alteo Amarone . The power and the glory.... Concentratie, intens, complex en glorieuze tafelgenoot. Gedroogde pruimen, vijgen, Amarena kers, zoethout, leer, karamel, tabak... oneindig.