BIO Fasoli Gino La Corte del Pozzo Prosecco Frizzante

Italië | 0.75 L | N.v.t. | Wit | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Fasoli Gino La Corte del Pozzo Prosecco Frizzante

Fasoli Gino

Een pionier op biologisch gebied uit de regio Veneto, met klassieke wijnen en een rijke historie. De familie Fasoli is al vele generaties eigenaar en sinds 1984 werkt men biologisch. En ze houden het daar heel simpel: Ze produceren alleen wijnen die ze graag drinken. Dat betekent dat Amadio en Natalino Fasoli weigeren om chemische producten te gebruiken Ze tonen hun diepe toewijding aan de bescherming van hun terroir en de gezondheid van de mensen die er wonen en werken. De biodynamische methode die door het bedrijf wordt gebruikt, heeft tot doel de vitaliteit van de planten te vergroten door de oude kennis van de boeren te herstellen, die in harmonie met de ritmes van de natuur werkten. Hun biodynamie richt zich op het herstellen van het evenwicht dat verloren is gegaan bij intensieve teelt. Kwaliteit moet prevaleren boven kwantiteit.

Men streeft dan ook voortdurend naar het beste en ontwikkelen en implementeren productietechnieken die zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Het portfolio bestaat uit klassieke wijnen uit de Veneto. Valpolicella, Ripasso, Amarone samen met Soave en Prosecco. Alles Biologisch en van hoge kwaliteit.

 Vai Veneto, Vai Fasoli !  


Website Gino Fasoli

Bekijk Fasoli Gino

BIO Fasoli Gino La Corte del Pozzo Prosecco Frizzante

Italië | 0.75 L | N.v.t. | Wit | Doos 6 stuks

Over de wijn

Zeg Veneto en je zegt Prosecco. Hier geen tandglazuur bijtertje zoals zovelen helaas. Dit is wel een heel verfijnd mooi glas bruis. 100% Glera druif. Barstend van het witte fruit, peer, perzik en een hele lichte amaretto toets. Extra complexiteit door langer op zijn lie te hebben gelegen. Klein bittertje, verfrissend, mooi droog en maakt de weg vrij voor het zwaardere wijnwerk erna. Topper voor op feestje of lekker op de boot. Kan ook prima bij delicate hapjes en antipasti. Gaat erg goed bij “fritto misto” en ja, zelf bij een frietje met!

Korte omschrijving

Kwaliteit bruis. Wit fruit als peer en perzik. Klein bittertje, geeft een twist. Perfect als aperitief of gewoon solo.

Product specificaties

Artikelnummer C35279
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Glera
Land Italië
Streek Veneto
Appellatie Prosecco
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Inhoud 0.75
Alcohol percentage 11.5
EAN doos 8022138036388
EAN fles 8022138032380