BIO Fasoli Gino Alteo Amarone

Rood | Italië | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Fasoli Gino Alteo Amarone

Fasoli Gino

Een pionier op biologisch gebied uit de regio Veneto, met klassieke wijnen en een rijke historie. De familie Fasoli is al vele generaties eigenaar en sinds 1984 werkt men biologisch. En ze houden het daar heel simpel: Ze produceren alleen wijnen die ze graag drinken. Dat betekent dat Amadio en Natalino Fasoli weigeren om chemische producten te gebruiken Ze tonen hun diepe toewijding aan de bescherming van hun terroir en de gezondheid van de mensen die er wonen en werken. De biodynamische methode die door het bedrijf wordt gebruikt, heeft tot doel de vitaliteit van de planten te vergroten door de oude kennis van de boeren te herstellen, die in harmonie met de ritmes van de natuur werkten. Hun biodynamie richt zich op het herstellen van het evenwicht dat verloren is gegaan bij intensieve teelt. Kwaliteit moet prevaleren boven kwantiteit.

Men streeft dan ook voortdurend naar het beste en ontwikkelen en implementeren productietechnieken die zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Het portfolio bestaat uit klassieke wijnen uit de Veneto. Valpolicella, Ripasso, Amarone samen met Soave en Prosecco. Alles Biologisch en van hoge kwaliteit.

 Vai Veneto, Vai Fasoli !  


Website Gino Fasoli

Bekijk Fasoli Gino

BIO Fasoli Gino Alteo Amarone

Rood | Italië | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Amarone staat over de hele wereld bekend als de wijn bij uitstek uit de regio Veneto en Alteo is sinds de jaren negentig het vlaggenschip van Fasoli Gino en daarbij een duidelijke referentie wijn voor dit gebied. Gemaakt van Corvina 20%, Corvinone 65%, Rondinella 15% welke voor deze wijn vijf tot zes maanden worden gedroogd voordat ze vergist gaan worden. Hierna ook nog eens minimaal drie jaar rijpen op Frans eikenhout en vervolgens te worden gebotteld. Zoals je zou verwachten concentreert het droogproces de aroma's en smaken nog verder. Het is dan ook een heerlijke, zeer krachtige wijn met een haast onuitputtelijke lijst van smaken en aroma's.  Geweekte pruimen, gedroogde vijgen, zwarte bessen, zoethout, leer, kruiden, karamel… en dat is nog maar het begin. Dit is een wijnluxe die jarenlang kan worden bewaard, of nu kan worden genoten bij een smaakvol krachtig gerecht. Een verbazingwekkende wijn die je stil krijgt..

Korte omschrijving

Alteo Amarone . The power and the glory.... Concentratie, intens, complex en glorieuze tafelgenoot. Gedroogde pruimen, vijgen, Amarena kers, zoethout, leer, karamel, tabak... oneindig.

Product specificaties

Artikelnummer C35238
Kleur Rood
Type Stil
Land Italië
Streek Veneto
Appellatie Amarone della Valpolicella
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Corvina 20%, Corvinone 65%, Rondinella 15%
Alcohol percentage 17.5
EAN doos 8022138026273
EAN fles 8022138022275