BIO Fasoli Gino Bardolino

Rood | 0.75 L | 2022 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Fasoli Pigio Pinot Grigio

Fasoli Gino

Een pionier op biologisch gebied uit de regio Veneto, met klassieke wijnen en een rijke historie. De familie Fasoli is al vele generaties eigenaar en sinds 1984 werkt men biologisch. En ze houden het daar heel simpel: Ze produceren alleen wijnen die ze graag drinken. Dat betekent dat Amadio en Natalino Fasoli weigeren om chemische producten te gebruiken Ze tonen hun diepe toewijding aan de bescherming van hun terroir en de gezondheid van de mensen die er wonen en werken. De biodynamische methode die door het bedrijf wordt gebruikt, heeft tot doel de vitaliteit van de planten te vergroten door de oude kennis van de boeren te herstellen, die in harmonie met de ritmes van de natuur werkten. Hun biodynamie richt zich op het herstellen van het evenwicht dat verloren is gegaan bij intensieve teelt. Kwaliteit moet prevaleren boven kwantiteit.

Men streeft dan ook voortdurend naar het beste en ontwikkelen en implementeren productietechnieken die zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Het portfolio bestaat uit klassieke wijnen uit de Veneto. Valpolicella, Ripasso, Amarone samen met Soave en Prosecco. Alles Biologisch en van hoge kwaliteit.

 Vai Veneto, Vai Fasoli !  


Website Gino Fasoli

Bekijk Fasoli Gino

In beeld

BIO Fasoli Gino Bardolino

Rood | 0.75 L | 2022 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Rood uit Veneto, vaak gemaakt van dezelfde druiven Corvina, Corvinone, Rondinella. Soms heftig en zwaar zoals een Amarone maar hier juist lekker lichtvoetig, sappig en delicaat. Sterker nog, dit is eigenlijk het lekkerst jong en lichtgekoeld gedronken in de zomer. Lichtrood, bijna doorschijnend.  Veel rood fruit als morellen, aalbessen en aardbeien. Ook fijn bloemig met wilde roos en rozenbottel aroma's. Sappig fruit en doordrinkend.

Gaat uitstekend bij lichte gerechten als kalfstong of Canneloni met kalfsgehakt. Fasoli Gino beveelt er een zelfs een zacht “Chill out Lounge” muziekje bij aan. Lekker mellow allemaal. Heerlijk!

Korte omschrijving

Licht en fris. Rood morellen fruit in de neus en mond, soepel en verfrissend. Zomerrood.

Product specificaties

Artikelnummer C35259
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Corvina
Land Italië
Streek Veneto
Appellatie Bardolino
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Corvina, Corvinone, Molinara
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8022138026358
EAN fles 8022138022251