BIO Fasoli Gino Borgoletto Soave

Wit | Italië | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Fasoli Pigio Pinot Grigio

Fasoli Gino

Een pionier op biologisch gebied uit de regio Veneto, met klassieke wijnen en een rijke historie. De familie Fasoli is al vele generaties eigenaar en sinds 1984 werkt men biologisch. En ze houden het daar heel simpel: Ze produceren alleen wijnen die ze graag drinken. Dat betekent dat Amadio en Natalino Fasoli weigeren om chemische producten te gebruiken Ze tonen hun diepe toewijding aan de bescherming van hun terroir en de gezondheid van de mensen die er wonen en werken. De biodynamische methode die door het bedrijf wordt gebruikt, heeft tot doel de vitaliteit van de planten te vergroten door de oude kennis van de boeren te herstellen, die in harmonie met de ritmes van de natuur werkten. Hun biodynamie richt zich op het herstellen van het evenwicht dat verloren is gegaan bij intensieve teelt. Kwaliteit moet prevaleren boven kwantiteit.

Men streeft dan ook voortdurend naar het beste en ontwikkelen en implementeren productietechnieken die zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Het portfolio bestaat uit klassieke wijnen uit de Veneto. Valpolicella, Ripasso, Amarone samen met Soave en Prosecco. Alles Biologisch en van hoge kwaliteit.

 Vai Veneto, Vai Fasoli !  


Website Gino Fasoli

Bekijk Fasoli Gino

BIO Fasoli Gino Borgoletto Soave

Wit | Italië | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Bekend en toch onderbelicht vaak die Soave. Klassiek Italiaans wit. 100%  van de lokale Garganega druif. Verfijnde aroma's met bloemen en bloesem op de voorgrond. Acacia-, vlierbes- en amandelbloesem, en van wilde witte veldbloemen als kamille.  Licht wit fruit speelt op de achtergrond mee. Wat direct opvalt is het altijd aanwezige amandel bittertje in de afdronk van goed Italiaans wit. Mooie balans met voldoende zuren zonder direct strak te worden. Kan zich meten met grote wijnen. Dit gaat uitstekend bij de antipasti. Prima ook bij de dim sum en gewokte garnalen.

Korte omschrijving

Klassiek Italiaans wit. Bloemig en wit fruit. Licht amandel bittertje in afdronk. Rond zonder romig te zijn.

Product specificaties

Artikelnummer C35228
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Garganega
Land Italië
Streek Veneto
Appellatie Soave
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8022138018148
EAN fles 8022138012023