BIO Fasoli Gino Valpolicella Ripasso

Rood | 0.75 L | 2021 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Fasoli Gino La Corte del Pozzo Amarone della Valpolicella

Fasoli Gino

Een pionier op biologisch gebied uit de regio Veneto, met klassieke wijnen en een rijke historie. De familie Fasoli is al vele generaties eigenaar en sinds 1984 werkt men biologisch. En ze houden het daar heel simpel: Ze produceren alleen wijnen die ze graag drinken. Dat betekent dat Amadio en Natalino Fasoli weigeren om chemische producten te gebruiken Ze tonen hun diepe toewijding aan de bescherming van hun terroir en de gezondheid van de mensen die er wonen en werken. De biodynamische methode die door het bedrijf wordt gebruikt, heeft tot doel de vitaliteit van de planten te vergroten door de oude kennis van de boeren te herstellen, die in harmonie met de ritmes van de natuur werkten. Hun biodynamie richt zich op het herstellen van het evenwicht dat verloren is gegaan bij intensieve teelt. Kwaliteit moet prevaleren boven kwantiteit.

Men streeft dan ook voortdurend naar het beste en ontwikkelen en implementeren productietechnieken die zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Het portfolio bestaat uit klassieke wijnen uit de Veneto. Valpolicella, Ripasso, Amarone samen met Soave en Prosecco. Alles Biologisch en van hoge kwaliteit.

 Vai Veneto, Vai Fasoli !  


Website Gino Fasoli

Bekijk Fasoli Gino

BIO Fasoli Gino Valpolicella Ripasso

Rood | 0.75 L | 2021 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Eerst even concept Ripasso uitleggen: Na een eerste gisting brengt men de wijn in de tweede gisting samen met de druivenschillen, die werden gebruikt om Amarone te maken. De 16-24 maanden rijping in eikenhouten vaten doet de rest. Magisch glas als resultante. Kracht gepaard met elegantie, Gekonfijt fruit samen met frisse zuren, Stevig en soepel tegelijk. Het zit er gewoon allemaal in. Niet voor niks een hele populaire wijn. Kan wel tegen een stootje.  Briljant bij gebraden eend met kersen, maar ook zeker oriëntaals als peking duck met hoi sin saus.

Korte omschrijving

“Mini me”- Amarone, krachtig, gekonfijt fruit, zijdezachte afdronk met zalvende tannines, verleider.

Product specificaties

Artikelnummer C35254
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Corvina
Land Italië
Streek Veneto
Appellatie Valpolicella Ripasso
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Corvina, Rondinella
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 8022138029298
EAN fles 8022138022299