Afbeelding voor fabrikant Waris Hubert

Waris Hubert

Champagnehuis Waris Hubert werkt vanuit de Côte des Blancs. Met kalkbodems en oneindig veel Chardonnay stokken. Deze domineren hier de heuvels om de schilderachtige dorpjes als Oger, Cramant. Chouilly, Les Mesnil en hun eigen ‘village’ Avize. Stéphanie Hubert en Olivier Waris worden geboren in het Franse Avize. Als kinderen van druiventellers leren ze elkaar pas echt goed kennen op de plaatselijke wijnbouwschool. Ze raken bevriend.

Zij worden verliefd en trouwen in 1997. In het jaar 2000 smelten ze de wijngaarden van de families Waris & Hubert samen. Een betere start konden ze zich als jonge wijnmakers niet wensen. Want met een bezit van 11,5 ha aan wijngaard, in 5 van de 17 Grand cru gemeenten van de Côte des Blancs. De bouw van de nieuwe wijnkelder in 2010 geeft het laatste zetje richting het maken van fantastische champagnes.

Wanneer zij in 2013 overstappen op biologische wijnbouw is  dat met veertig verschillende percelen keihard werken. Maar ze geloven in de kracht van de natuur. En dat ervaren ze met de oogst van 2016. Een zeer lastig wijnjaar met ontzettend veel regen. Plots ontstaan er dan schadelijke schimmels in de wijngaard. Bij Waris Hubert zijn er in de biologische wijngaard een stuk minder problemen vergeleken met de conventioneel werkende buren. Dat waren de eerste positieve signalen! En vanaf dat moment werden zij meer en meer positief bevestigd in de keuze die zij hadden gemaakt. Niet in de laatste plaats door de alsmaar beter wordende wijnen.

Website Waris Hubert

De wijnen van Waris Hubert

3 wijnen
Sorteer op
Toon als
Champagne "naturel”. Geen toegevoegde sulfiet dus. Iets oxydatiefs maakt hem extra complex. Gestoofd appeltje, citroen en mineraliteit. Extra-Brut voor de liefhebbers hiervan.
Armorial biedt een lichtvoetige interpretatie van Pinot Noir. Fris, fruitig en ook toch lekker vlezig. Met de nadruk op wit fruit. Een zeer aangename Champagne.