Waris Hubert Sans Sulfites Ajouté brut

Frankrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Waris Hubert Sans Sulfites Ajouté brut

Waris Hubert

Champagnehuis Waris Hubert werkt vanuit de Côte des Blancs. Met kalkbodems en oneindig veel Chardonnay stokken. Deze domineren hier de heuvels om de schilderachtige dorpjes als Oger, Cramant. Chouilly, Les Mesnil en hun eigen ‘village’ Avize. Stéphanie Hubert en Olivier Waris worden geboren in het Franse Avize. Als kinderen van druiventellers leren ze elkaar pas echt goed kennen op de plaatselijke wijnbouwschool. Ze raken bevriend.

Zij worden verliefd en trouwen in 1997. In het jaar 2000 smelten ze de wijngaarden van de families Waris & Hubert samen. Een betere start konden ze zich als jonge wijnmakers niet wensen. Want met een bezit van 11,5 ha aan wijngaard, in 5 van de 17 Grand cru gemeenten van de Côte des Blancs. De bouw van de nieuwe wijnkelder in 2010 geeft het laatste zetje richting het maken van fantastische champagnes.

Wanneer zij in 2013 overstappen op biologische wijnbouw is  dat met veertig verschillende percelen keihard werken. Maar ze geloven in de kracht van de natuur. En dat ervaren ze met de oogst van 2016. Een zeer lastig wijnjaar met ontzettend veel regen. Plots ontstaan er dan schadelijke schimmels in de wijngaard. Bij Waris Hubert zijn er in de biologische wijngaard een stuk minder problemen vergeleken met de conventioneel werkende buren. Dat waren de eerste positieve signalen! En vanaf dat moment werden zij meer en meer positief bevestigd in de keuze die zij hadden gemaakt. Niet in de laatste plaats door de alsmaar beter wordende wijnen.

Website Waris Hubert

Bekijk Waris Hubert

Waris Hubert Sans Sulfites Ajouté brut

Frankrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze Waris-Hubert Champagne is even wat anders. Gemaakt zonder toegevoegde sulfieten. Een gelimiteerde editie van 100% Chardonnay-druiven en als extra brut op de markt gebracht. Een “Brut Naturel” dus?! Elke champagne die tot het gamma van Waris-Hubert behoort, heeft de bijzonderheid om het terroir waar hij vandaan komt maximaal te weerspiegelen. Ook deze versie is hierop geen uitzondering. De klei-krijtbodems van dit enkele perceel geven een rijke dichtheid in de mond. Een beetje oxidatieve behandeling verzacht het geheel en er zijn gelaagde smaken van aardse mineraliteit, gestoofde appel en citroenschil. Pittige zuurgraad maar ook prima in balans. Onze tip:  Maak hem even wat eerder open en serveer niet te koud voor de perfecte beleving. Hij is fantastisch bij Pommes Tsarine. (niet té zuinig met de kaviaar) en heerlijk bij gerookte zalm. Briljant bij een oester!

Korte omschrijving

Champagne "naturel”. Geen toegevoegde sulfiet dus. Iets oxydatiefs maakt hem extra complex. Gestoofd appeltje, citroen en mineraliteit. Extra-Brut voor de liefhebbers hiervan.

Product specificaties

Artikelnummer C33050
Type Mousserend
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Champagne
Appellatie Champagne
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 3760104957781
EAN fles 3760104957736