Waris Hubert Armorial Blanc de Noirs

Frankrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Waris Hubert Armorial Blanc de Noirs

Waris Hubert

Champagnehuis Waris Hubert werkt vanuit de Côte des Blancs. Met kalkbodems en oneindig veel Chardonnay stokken. Deze domineren hier de heuvels om de schilderachtige dorpjes als Oger, Cramant. Chouilly, Les Mesnil en hun eigen ‘village’ Avize. Stéphanie Hubert en Olivier Waris worden geboren in het Franse Avize. Als kinderen van druiventellers leren ze elkaar pas echt goed kennen op de plaatselijke wijnbouwschool. Ze raken bevriend.

Zij worden verliefd en trouwen in 1997. In het jaar 2000 smelten ze de wijngaarden van de families Waris & Hubert samen. Een betere start konden ze zich als jonge wijnmakers niet wensen. Want met een bezit van 11,5 ha aan wijngaard, in 5 van de 17 Grand cru gemeenten van de Côte des Blancs. De bouw van de nieuwe wijnkelder in 2010 geeft het laatste zetje richting het maken van fantastische champagnes.

Wanneer zij in 2013 overstappen op biologische wijnbouw is  dat met veertig verschillende percelen keihard werken. Maar ze geloven in de kracht van de natuur. En dat ervaren ze met de oogst van 2016. Een zeer lastig wijnjaar met ontzettend veel regen. Plots ontstaan er dan schadelijke schimmels in de wijngaard. Bij Waris Hubert zijn er in de biologische wijngaard een stuk minder problemen vergeleken met de conventioneel werkende buren. Dat waren de eerste positieve signalen! En vanaf dat moment werden zij meer en meer positief bevestigd in de keuze die zij hadden gemaakt. Niet in de laatste plaats door de alsmaar beter wordende wijnen.

Website Waris Hubert

Bekijk Waris Hubert

Waris Hubert Armorial Blanc de Noirs

Frankrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Waris-Hubert is een champagnefamile met wijngaarden in 5 Grand Cru-dorpen: Avize, Oger, Cramant en Chouilly in de Côte des Blancs, en Aÿ, bekend om Pinot Noir, in de Vallée de la Marne. Biologisch gecertifieerd wat niet echt gemakkelijk in de champagne is. Hun huisstijl is bekend om de frisheid van het fruit en makkelijke doordrinkbaarheid. Deze lichtvoetige Blanc de Noirs is gemaakt met 100% Pinot Noir en heeft 2 jaar gerijpt op zijn lie. Zeer fijne bubbels, een delicate mousse en een elegante textuur. Aroma's van witte bloemen, zuurtjes, en versgebakken cake. De aanzet in de mond is fris, fruitig en vlezig. Lekker bij sashimi, gegrilde groenten maar gaat ook heerlijk bij kip met een groene kruidenmayonaise tijdens een zomerse picknick. Probeer er ook een fruittaartje bij als afsluiter!

Korte omschrijving

Armorial biedt een lichtvoetige interpretatie van Pinot Noir. Fris, fruitig en ook toch lekker vlezig. Met de nadruk op wit fruit. Een zeer aangename Champagne.

Product specificaties

Artikelnummer C33052
Type Mousserend
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Champagne
Appellatie Champagne
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 3760248450216
EAN fles 3760248450001