Waris Hubert Albescent Blanc de Blancs brut

Frankrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Waris Hubert Albescent Blanc de Blancs brut

Waris Hubert

Champagnehuis Waris Hubert werkt vanuit de Côte des Blancs. Met kalkbodems en oneindig veel Chardonnay stokken. Deze domineren hier de heuvels om de schilderachtige dorpjes als Oger, Cramant. Chouilly, Les Mesnil en hun eigen ‘village’ Avize. Stéphanie Hubert en Olivier Waris worden geboren in het Franse Avize. Als kinderen van druiventellers leren ze elkaar pas echt goed kennen op de plaatselijke wijnbouwschool. Ze raken bevriend.

Zij worden verliefd en trouwen in 1997. In het jaar 2000 smelten ze de wijngaarden van de families Waris & Hubert samen. Een betere start konden ze zich als jonge wijnmakers niet wensen. Want met een bezit van 11,5 ha aan wijngaard, in 5 van de 17 Grand cru gemeenten van de Côte des Blancs. De bouw van de nieuwe wijnkelder in 2010 geeft het laatste zetje richting het maken van fantastische champagnes.

Wanneer zij in 2013 overstappen op biologische wijnbouw is  dat met veertig verschillende percelen keihard werken. Maar ze geloven in de kracht van de natuur. En dat ervaren ze met de oogst van 2016. Een zeer lastig wijnjaar met ontzettend veel regen. Plots ontstaan er dan schadelijke schimmels in de wijngaard. Bij Waris Hubert zijn er in de biologische wijngaard een stuk minder problemen vergeleken met de conventioneel werkende buren. Dat waren de eerste positieve signalen! En vanaf dat moment werden zij meer en meer positief bevestigd in de keuze die zij hadden gemaakt. Niet in de laatste plaats door de alsmaar beter wordende wijnen.

Website Waris Hubert

Bekijk Waris Hubert

Waris Hubert Albescent Blanc de Blancs brut

Frankrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Albescent is de referentie van de champagnefamilie Waris-Hubert: Albescent staat voor wit...kalk en  Chardonnay. Het is dan ook een Blanc de Blancs Grand Cru. Afkomstig uit 3 Grands Crus-dorpen van de Côte des Blancs: Avize, Oger en Cramant. Wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar. De Albescent schijnt als kristal in het glas en heeft een hele fijne koolzuur bubbel. Hij opent dan met complexe tonen van citrusvruchten, acacia, amandelen en een elegante licht muntachtige geur welke typisch is voor de wijnen van Maison Waris-Hubert. In de mond wordt de ronde, zachte en fruitige aanzet gevolgd door een elegante frisheid. Inzetbaar voor vele gelegenheden. Uiteraard zeer passend bij een gastronomische lunch met een carpaccio of ceviche van bijvoorbeeld zwaardvis, of een lichte citroen risotto. Gaat ook fijn bij een eenvoudige amandeltuile.

Korte omschrijving

Albescent: Wit, kalk ,Chardonnay. Recoltant-manipulant Blanc de Blancs champagne. Zeer verfijnd met grote terroir expressie. Vloeibaar kristal.

Product specificaties

Artikelnummer C33051
Type Mousserend
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Champagne
Appellatie Champagne
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 3760248450124
EAN fles 3760248450018