Afbeelding voor fabrikant Bodegas Moraza

Bodegas Moraza

De wijnen van Rioja beleeft een renaissance. Naar de mening van velen nogal laat. Waar verandering is, is een leider. Dapper, avontuurlijk en vastberaden. Iemand die de grenzen verlegt en laat zien dat er respect voor traditie en vooruitgang kan zijn. Janire Moraza van Bodegas Moraza is er zo eentje!

Nadat ze een tijd in het buitenland had gestudeerd en de veranderingen in de branche had gezien, nam ze het roer over en drong aan op verandering. Zij was het die haar vader en oom overtuigde om hun 18 hectare wijngaard alleen nog te gaan bewerken met biologische landbouwtechnieken. En dat na 6 generaties old skool Rioja stijl in deze wijnfamilie! Weg met de invloed van “internationale Rioja” stijlen, geen rustieke wijnen meer. Vanaf dat moment gebruikt Bodegas Moraza juist pure methodes, wat resulteert in frisse, authentieke en zuivere wijnen zonder opsmuk.

In plaats van druiven van verschillende landgoederen te blenden om de vertrouwde smaak van conventionele Rioja te produceren, zijn de wijnen nu het resultaat van het terroir. De wijngaarden, het klimaat en hun aangeplante druiven. Niets meer, niet minder! Ze zijn gevestigd in het hart van de “Golden Mile” in Rioja Alta, hoog boven de rivier de Ebro (450-600 meter hoogte) op bodems die voornamelijk uit klei en kalksteen bestaan. Het koele, droge en luchtige klimaat is ideaal voor het kweken van ziektevrije wijnstokken. Ze zijn doorgaans de eersten die in het dorp oogsten en kiezen voor frisheid en een pure stijl. Ze hebben een wijnmakerij die in 1983 is ontworpen en gebouwd is, gebruikmakend van de zwaartekracht in plaats van pompen. Hier alleen beton en géén eikenhout! Dit alles zorgt voor een mooie expressie van het terroir en druiven en lagere alcoholniveaus. Alle wijngaarden zijn eigendom van de familie en worden met de hand bewerkt om de biodiversiteit te bevorderen, zonder gebruik van pesticiden, herbiciden of synthetische producten. Demeter gecertificeerd. Hier vind je het “andere” Rioja.

Website Bodegas Moraza

De wijnen van Bodegas Moraza

4 wijnen
Sorteer op
Toon
Toon als
NIEUW
Afbeelding van BIO-DEM Moraza Tinto San Vicente
Rioja zonder hout. Maar wel met heel veel bosfruit, fraîcheur en sap en genoeg ruggengraat om goed mee achterover te leunen. Heel veel “zomers” drinkplezier. Biodynamisch, zo weinig mogelijk interventie.
NIEUW
Afbeelding van BIO-DEM Moraza 4 Caminos Viura
Orange Wine uit de Rioja. Biologisch, met schilcontact. Tikje tannine geeft hem karakter. Aroma's van sinaasappelschil en steenfruit. Spannend bittertje op het eind. Spring gerust hiermee in het diepe!
NIEUW
Afbeelding van BIO-DEM Moraza Soplar tinto
Moderne Rioja. Geen rustiek klop-klop-eiken maar springlevend puur fruit. Cassis, besjes, framboos. Biologisch-dynamisch, geen sulfiet, geen filtering. Hoe zuiver wil je het hebben!
NIEUW
Afbeelding van BIO-DEM Moraza Las Tasugueras
Tempranillo Blanco. Vreemd? Ja. Lekker, goed? Ook ja! Biodynamisch, geen houtrijping en heerlijk zuiver op de graat. Verwacht Citroen, perzik, venkel en wat rokerigs. Proberen dus!