BIO-DEM Moraza Soplar tinto

Rood | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO-DEM Moraza Soplar tinto

Bodegas Moraza

De wijnen van Rioja beleeft een renaissance. Naar de mening van velen nogal laat. Waar verandering is, is een leider. Dapper, avontuurlijk en vastberaden. Iemand die de grenzen verlegt en laat zien dat er respect voor traditie en vooruitgang kan zijn. Janire Moraza van Bodegas Moraza is er zo eentje!

Nadat ze een tijd in het buitenland had gestudeerd en de veranderingen in de branche had gezien, nam ze het roer over en drong aan op verandering. Zij was het die haar vader en oom overtuigde om hun 18 hectare wijngaard alleen nog te gaan bewerken met biologische landbouwtechnieken. En dat na 6 generaties old skool Rioja stijl in deze wijnfamilie! Weg met de invloed van “internationale Rioja” stijlen, geen rustieke wijnen meer. Vanaf dat moment gebruikt Bodegas Moraza juist pure methodes, wat resulteert in frisse, authentieke en zuivere wijnen zonder opsmuk.

In plaats van druiven van verschillende landgoederen te blenden om de vertrouwde smaak van conventionele Rioja te produceren, zijn de wijnen nu het resultaat van het terroir. De wijngaarden, het klimaat en hun aangeplante druiven. Niets meer, niet minder! Ze zijn gevestigd in het hart van de “Golden Mile” in Rioja Alta, hoog boven de rivier de Ebro (450-600 meter hoogte) op bodems die voornamelijk uit klei en kalksteen bestaan. Het koele, droge en luchtige klimaat is ideaal voor het kweken van ziektevrije wijnstokken. Ze zijn doorgaans de eersten die in het dorp oogsten en kiezen voor frisheid en een pure stijl. Ze hebben een wijnmakerij die in 1983 is ontworpen en gebouwd is, gebruikmakend van de zwaartekracht in plaats van pompen. Hier alleen beton en géén eikenhout! Dit alles zorgt voor een mooie expressie van het terroir en druiven en lagere alcoholniveaus. Alle wijngaarden zijn eigendom van de familie en worden met de hand bewerkt om de biodiversiteit te bevorderen, zonder gebruik van pesticiden, herbiciden of synthetische producten. Demeter gecertificeerd. Hier vind je het “andere” Rioja.

Website Bodegas Moraza

Bekijk Bodegas Moraza

BIO-DEM Moraza Soplar tinto

Rood | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Wilde wijn van Bodegas Moraza. Dit is een biologische wijn, ook natuurwijn zonder toegevoegde sulfieten, en ongefilterd. Lekker "Leftfield” zoals ze in de UK zeggen.  Ondanks zijn afkomst doet deze wijn je eerder denken aan Pinot Noir dan aan de klassieke Rioja. Hier laat men zien hoe de Tempranillo-druif niet altijd grote, volle wijnen hoeft te maken voor lange rijping op eikenhout. Dit is een echte terroir wijn zonder opsmuk. Deze Rioja heeft dus geen vanille, koffie en Bounty repen in de neus maar eentje die juist het super frisse rood fruit van de Tempranillo-druif laat zien. Gewoon super drinkbare rode wijn. Fris, laag alcoholisch, sappig en fruitig. Eerlijk en helemaal gemaakt voor de moderne consument. Kan uitstekend bij paella, gebraden eend, gegrilde tonijn en zelf gerookte vis.

Korte omschrijving

Moderne Rioja. Geen rustiek klop-klop-eiken maar springlevend puur fruit. Cassis, besjes, framboos. Biologisch-dynamisch, geen sulfiet, geen filtering. Hoe zuiver wil je het hebben!

Product specificaties

Artikelnummer C26870
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Tempranillo
Land Spanje
Streek Rioja
Appellatie Rioja
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 68437011734015
EAN fles 8437011734013