BIO-DEM Moraza Tinto San Vicente

Rood | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO-DEM Moraza Tinto San Vicente

Bodegas Moraza

De wijnen van Rioja beleeft een renaissance. Naar de mening van velen nogal laat. Waar verandering is, is een leider. Dapper, avontuurlijk en vastberaden. Iemand die de grenzen verlegt en laat zien dat er respect voor traditie en vooruitgang kan zijn. Janire Moraza van Bodegas Moraza is er zo eentje!

Nadat ze een tijd in het buitenland had gestudeerd en de veranderingen in de branche had gezien, nam ze het roer over en drong aan op verandering. Zij was het die haar vader en oom overtuigde om hun 18 hectare wijngaard alleen nog te gaan bewerken met biologische landbouwtechnieken. En dat na 6 generaties old skool Rioja stijl in deze wijnfamilie! Weg met de invloed van “internationale Rioja” stijlen, geen rustieke wijnen meer. Vanaf dat moment gebruikt Bodegas Moraza juist pure methodes, wat resulteert in frisse, authentieke en zuivere wijnen zonder opsmuk.

In plaats van druiven van verschillende landgoederen te blenden om de vertrouwde smaak van conventionele Rioja te produceren, zijn de wijnen nu het resultaat van het terroir. De wijngaarden, het klimaat en hun aangeplante druiven. Niets meer, niet minder! Ze zijn gevestigd in het hart van de “Golden Mile” in Rioja Alta, hoog boven de rivier de Ebro (450-600 meter hoogte) op bodems die voornamelijk uit klei en kalksteen bestaan. Het koele, droge en luchtige klimaat is ideaal voor het kweken van ziektevrije wijnstokken. Ze zijn doorgaans de eersten die in het dorp oogsten en kiezen voor frisheid en een pure stijl. Ze hebben een wijnmakerij die in 1983 is ontworpen en gebouwd is, gebruikmakend van de zwaartekracht in plaats van pompen. Hier alleen beton en géén eikenhout! Dit alles zorgt voor een mooie expressie van het terroir en druiven en lagere alcoholniveaus. Alle wijngaarden zijn eigendom van de familie en worden met de hand bewerkt om de biodiversiteit te bevorderen, zonder gebruik van pesticiden, herbiciden of synthetische producten. Demeter gecertificeerd. Hier vind je het “andere” Rioja.

Website Bodegas Moraza

Bekijk Bodegas Moraza

BIO-DEM Moraza Tinto San Vicente

Rood | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze San Vicente is afkomstig van wijngaarden gelegen in Rioja Alta, ten noorden van de rivier de Ebro, met een zuid-expositie. De hoogteligging is tussen 450 en 650 meter en zorgt dus voor extra afkoeling in de nacht. De koele nachten daar leveren een Tempranillo op die puur en fris is. Vergist en gerijpt in beton, het is hier een duidelijk eik-vrije zone bij Bodegas Moraza! Een natuurlijke wijn, biodynamisch. Heerlijk fruitig, veel sap met een mooie kruidige ruggengraat. Een aangename tanninestructuur en aanhoudende afdronk met dat mandje rood bosfruit wat nog lekker om de hoek komt kijken. Het is een perfecte “zomerwijn” maar laat je niet misleiden; Dit is een biologische wijn van hoge kwaliteit, met zorg en passie gemaakt. Een unieke manier om de echte frisheid van Tempranillo te proeven. Heerlijk drinken, ook licht gekoeld! Prima om solitair te drinken maar uiteraard ook lekker bij de borrelplank met Iberico hammetjes, Piemontes de Padron en Albondigas.

Korte omschrijving

Rioja zonder hout. Maar wel met heel veel bosfruit, fraîcheur en sap en genoeg ruggengraat om goed mee achterover te leunen. Heel veel “zomers” drinkplezier. Biodynamisch, zo weinig mogelijk interventie.

Product specificaties

Artikelnummer C26868
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Tempranillo
Land Spanje
Streek Rioja
Appellatie Rioja
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 68437011734060
EAN fles 8437011734068