Afbeelding voor fabrikant Cramele Recas

Cramele Recas

Roemenië nieuw? Het is een land met een lange wijnbouw historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze brachten nieuwe technologie en energie wat nog steeds de basis vormt voor het succes van Roemeense wijn.

Cramele Recas is de meest succesvolle winery van Roemenië en heeft in de begin van de 21e eeuw veel wijngaarden compleet herplant met inheemse en internationale druivenrassen. De winery staat onder de leiding van twee ervaren wijnmakers de uit Australië afkomstige Hartley Smithers en de Spaanse Nora IriateSamen zorgen ze ervoor dat de wijnen opvallen en wereldwijd geroemd worden om hun uitstekende prijs kwaliteit verhouding.  

Website Cramele Recas

De wijnen van Cramele Recas

10 wijnen
Sorteer op
Toon
Toon als
Een redelijk volle wijn met een intense neus van kersen, frambozen en viooltjes met een vleugje cinammon specerijenen een lichte kruidigheid.
Lichte stijl rosé met een neus van bosaardbei en een evenzo frisse smaak waarin het fruit en de aanwezige zuren een mooi samenspel vormen.
Donkere, rijke en krachtige rode wijn met lagen van zwarte kersen, frambozen en kaneel