Calusari Reserva Chardonnay/Feteasca Regala

Wit | Roemenië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Cramele Recas

Cramele Recas

Altijd wéér hetzelfde …. Wijn uit Roemenie ? Bestaat dat? Dat is toch niks ….!  Hé word wakker, wijnliefhebbers! Hier is wel het een en ander gebeurd nadat ze met Dictator Ceaucescu hebben afgerekend. Dat is tenslotte ook wel weer meer dan 30 jaar geleden intussen.  

Het Cramele Recas Estate, eigendom van de Engelsman Philip Cox en zijn Roemeense vrouw Elvira, hebben, vanaf de oprichting in 1998, enorm veel werk gestoken in het transformeren van hun stukje druivenwijngaard tot een hypermodern winery . Ondertussen is de productie van Cramele Recas nu ongeveer 20miljoen liter per jaar. In volume het derde grootste wijnbedrijf in Roemenië, maar het grootste in export. Groot-Brittannië is de grootse afzetmarkt gevolgd door Nederland. Hé, blijkbaar dus toch ….

De smetteloze wijngaarden zijn een combinatie van geëvolueerde aanplant en ook veel recentere aanplant. Met recente investeringen in het moderniseren en verbeteren van hun wijnmakerij, ontvangen ze regelmatig vliegende wijnmakers van wereldklasse, van vintage tot vintage, om met hun team samen te werken. De filosofie is eenvoudig: de absoluut beste productiemethoden toepassen op elke afzonderlijke wijn, de natuurlijke kwaliteit van de druiven verbeteren en behouden en elk jaar een product van consistent hoge kwaliteit leveren voor elk niveau van de gemaakte wijn.  

Website Cramele Recas

Bekijk Cramele Recas

Calusari Reserva Chardonnay/Feteasca Regala

Wit | Roemenië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Hier pakt Calusari even dóór voor de liefhebber van Chardonnay met net dát kleine beetje houtinvloed in de wijn.  Mooi strogeel. Geur openbaart zich direct weldadig met gele appeltjes, perzik maar ook hooi en een likje vanille. Het hout is erg subtiel en overheerst niet. Fijn romig van mondgevoel , vers gekarnde boter en fijne frisse peer in de smaak. Hele zachte zuren om die afdronk ook lekker romig af te sluiten.

Veel wijn voor weinig geld. Stukje zalm uit de oven, vis gerookt op hooi op de Green Egg. Avocado salade met gebakken spekjes.

Korte omschrijving

Romig glas. Duidelijk houtinvloed. Vanille, roomboter en tarte tatin van peer. Blijft spannend.

Product specificaties

Artikelnummer C89851
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Roemenië
Streek Transylvanie, Bonat
Appellatie Recas
Oogstjaar 2020
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage 59% Chardonnay en 41% Feteascã Regalã
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 15942084507674
EAN fles 5942084507677