Solara Orange

Oranje | Roemenië | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Cramele Recas

Cramele Recas

Altijd wéér hetzelfde …. Wijn uit Roemenie ? Bestaat dat? Dat is toch niks ….!  Hé word wakker, wijnliefhebbers! Hier is wel het een en ander gebeurd nadat ze met Dictator Ceaucescu hebben afgerekend. Dat is tenslotte ook wel weer meer dan 30 jaar geleden intussen.  

Het Cramele Recas Estate, eigendom van de Engelsman Philip Cox en zijn Roemeense vrouw Elvira, hebben, vanaf de oprichting in 1998, enorm veel werk gestoken in het transformeren van hun stukje druivenwijngaard tot een hypermodern winery . Ondertussen is de productie van Cramele Recas nu ongeveer 20miljoen liter per jaar. In volume het derde grootste wijnbedrijf in Roemenië, maar het grootste in export. Groot-Brittannië is de grootse afzetmarkt gevolgd door Nederland. Hé, blijkbaar dus toch ….

De smetteloze wijngaarden zijn een combinatie van geëvolueerde aanplant en ook veel recentere aanplant. Met recente investeringen in het moderniseren en verbeteren van hun wijnmakerij, ontvangen ze regelmatig vliegende wijnmakers van wereldklasse, van vintage tot vintage, om met hun team samen te werken. De filosofie is eenvoudig: de absoluut beste productiemethoden toepassen op elke afzonderlijke wijn, de natuurlijke kwaliteit van de druiven verbeteren en behouden en elk jaar een product van consistent hoge kwaliteit leveren voor elk niveau van de gemaakte wijn.  

Website Cramele Recas

Bekijk Cramele Recas

Solara Orange

Oranje | Roemenië | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Het Cramele Recas Estate in Roemenië, met zijn onberispelijke wijngaarden ontvangen regelmatig "flying winemakers” van wereldklasse, om met hun team samen te werken. Dit stelt hen in staat wijnen van topkwaliteit te creëren en zichzelf voortdurend uit te dagen, innovaties te stimuleren en wijnmaken met een open geest na te streven. Hieruit is ook hun Solara Orange wijn ontstaan.

Deze Orange wijn wordt gemaakt door de druivenschillen en -pitten van de Feteasca Alba, Sauvignon Blanc, Chardonnay, en Tamioasa Romaneasca in contact te laten met het geperste sap, waardoor een diep oranje getinte kleur ontstaat. De wijn fermenteert op natuurlijke wijze zonder toevoeging van gist, zwavel of andere toevoegingen. De verschillende variëteiten worden vervolgens gemengd en ongefilterd en ongeraffineerd gebotteld. Solara Orange Wines is donker strogeel van kleur met oranje hints, de neus is een delicate melange van kweepeer, Poire William en een vleugje vanille. Een complexe en gestructureerde wijn, met elegante fruitsmaken van steenfruit, en wordt ondersteund door een aanwezige tanninestructuur en een lange afdronk.

Daarbij is deze wijn zeker een vriend van veel gerechten zoals harde en halfharde kazen, maar ook Caesarsalade, gevogelte alsmede een platvis als tarbot of tong met een Beurre Noisette uit de oven.

Korte omschrijving

Verfijnde Orange wijn uit Roemenië. Uitgesproken, verrassend en hoge kwaliteit zoals we van wijnhuis Cramele Recas gewend zijn. Kweepeer, Poire William en een vleugje vanille met natuurlijk net dat “orange” tikje tannine op het eind.

Product specificaties

Artikelnummer C89834
Kleur Oranje
Type Stil
Land Roemenië
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 59420845074480
EAN fles 5942084507127