Afbeelding voor fabrikant Yuntero

Yuntero

Bodegas Yuntero is gelegen in de historische regio La Mancha en produceert hier door gebruik te maken van moderne technieken biologische wijn van ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding.

De coöperatie Jesus del Perdon in Manzanares (175 km ten zuiden van Madrid) werd in 1954 in opgericht door 102 wijnbouwers. In 2000 fuseerde zij met 2 ander cooperaties in de regio, dat resulteerde in één grote cooperatie met 700 wijnbouwers met een totale productie van 25 miljoen kilo druiven. De laatste jaren zijn er grote investeringen gedaan aangaande de vinificatie technieken. Men beschikt over 3600 hectare wijngaard, waarop naast voornamelijk Airen ook Macabeo, Chardonnay en Cencibel worden verbouwd maar ook Tempranillo, Merlot en Syrah. De druiven voor de wijnen van Jesus del Perdon groeien in La Mancha, een historische regio in Spanje. La Mancha omvat het centrale hoogplateau, ten zuiden van hoofdstad Madrid, gelegen tussen de bergen de Toledo, de Cuenca en Sierre Morena. Door het warme klimaat en met gebruik van moderne technieken kan er kwalitatief goede biologische wijnen geproduceerd worden. De wijngaard heeft hier weinig behandelingen nodig, waardoor chemische bestrijdingsmiddelen voor de bodem bespaart blijven.


Website Cooperativa Jesus del Perdon

De wijnen van Yuntero

12 wijnen
Sorteer op
Toon als
WIJNZINNIG GEPRIJSD! Minimale bestelhoeveelheid 6 dozen
Afbeelding van BIO PURE Sauvignon
Prettige, fruitige en zeer sappige Sauvignon Blanc.
WIJNZINNIG GEPRIJSD! Minimale bestelhoeveelheid 6 dozen
Afbeelding van BIO PURE Verdejo
Frisse, levendige wijn met tonen van tropisch fruit en citrus.
WIJNZINNIG GEPRIJSD! Minimale bestelhoeveelheid 6 dozen
Afbeelding van BIO PURE Merlot
Toegankelijke, kruidige en fruitige Merlot.
WIJNZINNIG GEPRIJSD! Minimale bestelhoeveelheid 6 dozen
Afbeelding van BIO PURE Shiraz
Vriendelijke, herkenbare Shiraz.
Lekkere frisse wijn met tropisch fruit zoals Ananas en rijpe perzik met fijne frisse zuren.
Een niet houtgelagerde Merlot met een uitbundige geur, veel fruit maar ook iets boers. De smaak is vol met rijp fruit beetje bite van de tannine en een milde afdronk.