BIO PURE Verdejo

Wit | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO PURE Shiraz

Cooperativa Jesus del Perdon

Coöperatie Jesus del Perdon is gelegen in de historische regio La Mancha en produceert hier door gebruik te maken van moderne technieken biologische wijn van ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding.

De coöperatie Jesus del Perdon in Manzanares werd in 1954 in het noordoosten opgericht door 102 wijnbouwers. In 2000 fuseerde zij met 2 ander cooperaties in de regio, dat resulteerde in één grote cooperatie met 700 wijnbouwers met een totale productie van 25 miljoen kilo druiven. De laatste jaren zijn er grote investeringen gedaan aangaande de vinificatie technieken. Men beschikt over 3600 hectare wijngaard, waarop naast voornamelijk Airen ook Macabeo, Chardonnay en Cencibel worden verbouwd maar ook Tempranillo, Merlot en Syrah. De druiven voor de wijnen van Jesus del Perdon groeien in La Mancha, een historische regio in Spanje. La Mancha omvat het centrale hoogplateau, ten zuiden van hoofdstad Madrid, gelegen tussen de bergen de Toledo, de Cuenca en Sierre Morena. Door het warme klimaat en met gebruik van moderne technieken kan er kwalitatief goede biologische wijnen geproduceerd worden. De wijngaard heeft hier weinig behandelingen nodig, waardoor chemische bestrijdingsmiddelen voor de bodem bespaart blijven.


Website Cooperativa Jesus del Perdon

Bekijk Cooperativa Jesus del Perdon

BIO PURE Verdejo

Wit | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Typisch Spaans is de druivensoort Verdejo. Deze druif levert een pure, aangename en zachte wijn.

Hij is droog met tropisch fruit en citrus. Een frisse en levendige wijn.

Korte omschrijving

Frisse, levendige wijn met tonen van tropisch fruit en citrus.

Overige informatie

De cooperatie Jesus del perdon in Manzanares in het noordoosten van Spanje werd in 1954 opgericht door 102 wijnbouwers. In 2000 fuseerde zij met 2 ander cooperaties in de regio, dat resulteerde in één grote cooperatie met 700 wijnbouwers met een totale productie van 25 miljoen kilo druiven. De laatste jaren zijn er grote investeringen gedaan aangaande de vinificatie technieken. Men beschikt over 3600 hectare wijngaard, waarop naast voornamelijk Airen ook Macabeo, Chardonnay en Cencibel worden verbouwd maar ook Tempranillo, Merlot en Syrah.

Product specificaties

Artikelnummer C35620
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Verdejo
Land Spanje
Streek La Mancha
Appellatie Vino de La Tierra de Castilla
Oogstjaar 2018
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 68412419000740
EAN fles 8412419000748