BIO Mundo de Yuntero Tempranillo/Merlot/Syrah

Rood | 0.75 L | 2023 | Spanje | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Biotiful Verdejo

Yuntero

Bodegas Yuntero is gelegen in de historische regio La Mancha en produceert hier door gebruik te maken van moderne technieken biologische wijn van ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding.

De coöperatie Jesus del Perdon in Manzanares (175 km ten zuiden van Madrid) werd in 1954 in opgericht door 102 wijnbouwers. In 2000 fuseerde zij met 2 ander cooperaties in de regio, dat resulteerde in één grote cooperatie met 700 wijnbouwers met een totale productie van 25 miljoen kilo druiven. De laatste jaren zijn er grote investeringen gedaan aangaande de vinificatie technieken. Men beschikt over 3600 hectare wijngaard, waarop naast voornamelijk Airen ook Macabeo, Chardonnay en Cencibel worden verbouwd maar ook Tempranillo, Merlot en Syrah. De druiven voor de wijnen van Jesus del Perdon groeien in La Mancha, een historische regio in Spanje. La Mancha omvat het centrale hoogplateau, ten zuiden van hoofdstad Madrid, gelegen tussen de bergen de Toledo, de Cuenca en Sierre Morena. Door het warme klimaat en met gebruik van moderne technieken kan er kwalitatief goede biologische wijnen geproduceerd worden. De wijngaard heeft hier weinig behandelingen nodig, waardoor chemische bestrijdingsmiddelen voor de bodem bespaart blijven.


Website Cooperativa Jesus del Perdon

Bekijk Yuntero

BIO Mundo de Yuntero Tempranillo/Merlot/Syrah

Rood | 0.75 L | 2023 | Spanje | Doos 6 stuks

Over de wijn

Vleugje van rijpe bessen en rode wilde vruchten. Harmonieus, goed gestructureerd en met karakter.

Korte omschrijving

Fris, levendig, delicaat in de mond met een lange afdronk.

Overige informatie

De coöperatie Jesús del Perdón in Manzanares in het noordoosten van Spanje werd in 1954 opgericht door 102 wijnbouwers. In 2000 fuseerde deze coöperatie met twee andere coöperaties in de regio, dat resulteerde in één grote coöperatie met 700 wijnbouwers en een totale productie van 25 miljoen kilo druiven. De laatste jaren zijn er grootschalige investeringen gedaan in vinificatieapparatuur. De coöperatie beschikt over 3.600 hectare wijngaard, waarop naast voornamelijk Aíren ook Macabeo, Chardonnay en Cencibel verbouwd worden. Aanplant rood: Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot en Tempranillo.

Product specificaties

Artikelnummer C35650
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Tempranillo
Land Spanje
Streek La Mancha
Appellatie La Mancha
Oogstjaar 2023
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Assemblage Tempranillo, Merlot en Syrah
Alcohol percentage 13
EAN doos 68412419000122
EAN fles 8412419000120