Afbeelding voor fabrikant Navarrsotillo

Navarrsotillo

Traditie, goed werk, liefde voor het terroir, toewijding aan kwaliteit, toewijding aan jezelf, en aan je gezondheid. Bodegas Navarrsotillo staat hiervoor gewoon, No less!  Opgericht door de broers Andrés en Ramón Serrano. Het is een middelgroot en volledig biologisch landgoed aan de meer Mediterrane kant van het gebied van Rioja. Je hoeft niet lang met ze te praten om hun brandende toewijding aan kwaliteit te ervaren.

De broers Andrés en Ramón Serrano Arriezu behoren tot een familie met een lange traditie in het telen van wijnstokken. De wijsheid die ze van hun ouders en grootouders hebben geërfd, en toegevoegd aan de knowhow van het wijnmaken die de afgelopen decennia is verkregen, vormen de hoeksteen van de wijnen van de familie.

Andrés richt zich op een continue zorg voor de wijngaard als de oorsprong van alle goede wijn. Alleen eigen druiven die hier worden gebruikt. Niets wordt ingekocht en de totale kwaliteitscontrole ligt dan ook bij hun. Vanaf het begin wordt daarbij ook nog eens biologische en biologisch-dynamische landbouw gehanteerd.  Dit heeft ertoe geleid dat Navarrsotillo ook zijn eigen biodynamische preparaten op de boerderij maakt. Demeter gecertificeerd en altijd onder toezicht van de strengste instanties.

In dit team zet Ramón, geadviseerd door wijnmakers uit verschillende landen, het proces in de wijnmakerij voort, altijd met respect voor de kwaliteit van de druiven. Als resultaat van deze tandem komen er elk jaar wijnen op de markt die een getrouwe afspiegeling zijn van het terroir en het klimaat waar de wijnstokken worden verbouwd. In de Rioja verbouwt de familie ongeveer 85 hectare wijngaarden met Tempranillo Tinta, Garnacha Tinta, Mazuelo, Graciano, Tempranillo Blanca, Garnacha Blanca, Viura, Verdejo en Sauvignon Blanc.


Website Bodega Navarsotillo

De wijnen van Navarrsotillo

3 wijnen
Sorteer op
Toon
Toon als
Crianza...houtrijping heeft het, maar goede houtrijping. Veel rood fruit op de voorgrond, op de achtergrond koekkruiden en mokka. Niks rustieks maar lekker modern gemaakt.
Stilte als de meester speecht! De Magister wijdt uit over fijn eikenhout en zwoel donker fruit. Complexe verhandeling met veel kruidige zijstapjes. Maakt de tongen los voor verdere discussie!