BIO Rioja Quinto Arrio Crianza

Rood | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Rioja Quinto Arrio Crianza

Navarrsotillo

Traditie, goed werk, liefde voor het terroir, toewijding aan kwaliteit, toewijding aan jezelf, en aan je gezondheid. Bodegas Navarrsotillo staat hiervoor gewoon, No less!  Opgericht door de broers Andrés en Ramón Serrano. Het is een middelgroot en volledig biologisch landgoed aan de meer Mediterrane kant van het gebied van Rioja. Je hoeft niet lang met ze te praten om hun brandende toewijding aan kwaliteit te ervaren.

De broers Andrés en Ramón Serrano Arriezu behoren tot een familie met een lange traditie in het telen van wijnstokken. De wijsheid die ze van hun ouders en grootouders hebben geërfd, en toegevoegd aan de knowhow van het wijnmaken die de afgelopen decennia is verkregen, vormen de hoeksteen van de wijnen van de familie.

Andrés richt zich op een continue zorg voor de wijngaard als de oorsprong van alle goede wijn. Alleen eigen druiven die hier worden gebruikt. Niets wordt ingekocht en de totale kwaliteitscontrole ligt dan ook bij hun. Vanaf het begin wordt daarbij ook nog eens biologische en biologisch-dynamische landbouw gehanteerd.  Dit heeft ertoe geleid dat Navarrsotillo ook zijn eigen biodynamische preparaten op de boerderij maakt. Demeter gecertificeerd en altijd onder toezicht van de strengste instanties.

In dit team zet Ramón, geadviseerd door wijnmakers uit verschillende landen, het proces in de wijnmakerij voort, altijd met respect voor de kwaliteit van de druiven. Als resultaat van deze tandem komen er elk jaar wijnen op de markt die een getrouwe afspiegeling zijn van het terroir en het klimaat waar de wijnstokken worden verbouwd. In de Rioja verbouwt de familie ongeveer 85 hectare wijngaarden met Tempranillo Tinta, Garnacha Tinta, Mazuelo, Graciano, Tempranillo Blanca, Garnacha Blanca, Viura, Verdejo en Sauvignon Blanc.


Website Bodega Navarsotillo

Bekijk Navarrsotillo

BIO Rioja Quinto Arrio Crianza

Rood | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Quinto Arrio Crianza Rioja uit Navarrsotillo vertrouwt minder op eiken dan veel vergelijkbare Rioja's. Deze Crianza is het resultaat van nauwgezet werk exact volgens de Rioja wetgeving.  Een mooie robijnrode kleur, met een aroma van rijp rood fruit, een achtergrond van kaneel, koffie en kruiden. Goede tanninestructuur in de mond, aanhoudend in de afdronk met donker gebrande tonen en iets vanille. Evenwichtig en vol van smaak. Hoewel het een krachtig exemplaar is, behoudt de Quinto Arrio Crianza altijd zijn frisheid en elegantie. Blijft lichtvoetig en heeft géén spoortje van rustieke vermoeiende Rioja's.  Hij voelt zich op zijn plaats bij een lamsbout of rosbief van de green egg. Mag best een gegrilld tomaatje met Provencaalse kruiden bij. Voor vegans is de wijn ook op zijn plaats.

Korte omschrijving

Crianza...houtrijping heeft het, maar goede houtrijping. Veel rood fruit op de voorgrond, op de achtergrond koekkruiden en mokka. Niks rustieks maar lekker modern gemaakt.

Product specificaties

Artikelnummer C36055
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Tempranillo
Land Spanje
Streek Rioja
Appellatie Rioja Crianza
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Alcohol percentage 14
EAN doos 8436008511132
EAN fles 8436008510210