BIO Magister Bibendi Crianza

Rood | 0.75 L | 2016 | Spanje | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Rioja Quinto Arrio Crianza

Navarrsotillo

Traditie, goed werk, liefde voor het terroir, toewijding aan kwaliteit, toewijding aan jezelf, en aan je gezondheid. Bodegas Navarrsotillo staat hiervoor gewoon, No less!  Opgericht door de broers Andrés en Ramón Serrano. Het is een middelgroot en volledig biologisch landgoed aan de meer Mediterrane kant van het gebied van Rioja. Je hoeft niet lang met ze te praten om hun brandende toewijding aan kwaliteit te ervaren.

De broers Andrés en Ramón Serrano Arriezu behoren tot een familie met een lange traditie in het telen van wijnstokken. De wijsheid die ze van hun ouders en grootouders hebben geërfd, en toegevoegd aan de knowhow van het wijnmaken die de afgelopen decennia is verkregen, vormen de hoeksteen van de wijnen van de familie.

Andrés richt zich op een continue zorg voor de wijngaard als de oorsprong van alle goede wijn. Alleen eigen druiven die hier worden gebruikt. Niets wordt ingekocht en de totale kwaliteitscontrole ligt dan ook bij hun. Vanaf het begin wordt daarbij ook nog eens biologische en biologisch-dynamische landbouw gehanteerd.  Dit heeft ertoe geleid dat Navarrsotillo ook zijn eigen biodynamische preparaten op de boerderij maakt. Demeter gecertificeerd en altijd onder toezicht van de strengste instanties.

In dit team zet Ramón, geadviseerd door wijnmakers uit verschillende landen, het proces in de wijnmakerij voort, altijd met respect voor de kwaliteit van de druiven. Als resultaat van deze tandem komen er elk jaar wijnen op de markt die een getrouwe afspiegeling zijn van het terroir en het klimaat waar de wijnstokken worden verbouwd. In de Rioja verbouwt de familie ongeveer 85 hectare wijngaarden met Tempranillo Tinta, Garnacha Tinta, Mazuelo, Graciano, Tempranillo Blanca, Garnacha Blanca, Viura, Verdejo en Sauvignon Blanc.


Website Bodega Navarsotillo

Bekijk Navarrsotillo

BIO Magister Bibendi Crianza

Rood | 0.75 L | 2016 | Spanje | Doos 6 stuks

Over de wijn

Magister Bibendi ("De meester van de proeverij”), gemaakt van een zorgvuldige selectie van de oudste Tempranillo wijnstokken.  Een volle Rioja-wijn die 12 maanden heeft gerijpt in zowel Franse als Amerikaanse eikenhouten vaten voordat hij wordt gebotteld. Dus veel complexiteit en rijkdom. Smaken van zoete rode kers opgefleurd door kruidige tonen en frisse zuren. Hints van vanille, kaneel en zoete kruiden. Krachtige structuur met langdurige afdronk. Goede tannines die minimaal zorgen voor een kelderrijping van 5-7 jaar. De meester mag graag aanzitten aan mooie diners met een Beef Wellington als gesprekspartner.

Korte omschrijving

Stilte als de meester speecht! De Magister wijdt uit over fijn eikenhout en zwoel donker fruit. Complexe verhandeling met veel kruidige zijstapjes. Maakt de tongen los voor verdere discussie!

Product specificaties

Artikelnummer C36052
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Tempranillo
Land Spanje
Streek Rioja
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Tempranillo, Garnacha
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 8436008511170
EAN fles 8436008510135