BIO Rioja Quinto Arrio Tempranillo

Rood | 0.75 L | 2022 | Spanje | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Rioja Quinto Arrio Tempranillo

Navarrsotillo

Traditie, goed werk, liefde voor het terroir, toewijding aan kwaliteit, toewijding aan jezelf, en aan je gezondheid. Bodegas Navarrsotillo staat hiervoor gewoon, No less!  Opgericht door de broers Andrés en Ramón Serrano. Het is een middelgroot en volledig biologisch landgoed aan de meer Mediterrane kant van het gebied van Rioja. Je hoeft niet lang met ze te praten om hun brandende toewijding aan kwaliteit te ervaren.

De broers Andrés en Ramón Serrano Arriezu behoren tot een familie met een lange traditie in het telen van wijnstokken. De wijsheid die ze van hun ouders en grootouders hebben geërfd, en toegevoegd aan de knowhow van het wijnmaken die de afgelopen decennia is verkregen, vormen de hoeksteen van de wijnen van de familie.

Andrés richt zich op een continue zorg voor de wijngaard als de oorsprong van alle goede wijn. Alleen eigen druiven die hier worden gebruikt. Niets wordt ingekocht en de totale kwaliteitscontrole ligt dan ook bij hun. Vanaf het begin wordt daarbij ook nog eens biologische en biologisch-dynamische landbouw gehanteerd.  Dit heeft ertoe geleid dat Navarrsotillo ook zijn eigen biodynamische preparaten op de boerderij maakt. Demeter gecertificeerd en altijd onder toezicht van de strengste instanties.

In dit team zet Ramón, geadviseerd door wijnmakers uit verschillende landen, het proces in de wijnmakerij voort, altijd met respect voor de kwaliteit van de druiven. Als resultaat van deze tandem komen er elk jaar wijnen op de markt die een getrouwe afspiegeling zijn van het terroir en het klimaat waar de wijnstokken worden verbouwd. In de Rioja verbouwt de familie ongeveer 85 hectare wijngaarden met Tempranillo Tinta, Garnacha Tinta, Mazuelo, Graciano, Tempranillo Blanca, Garnacha Blanca, Viura, Verdejo en Sauvignon Blanc.


Website Bodega Navarsotillo

Bekijk Navarrsotillo

BIO Rioja Quinto Arrio Tempranillo

Rood | 0.75 L | 2022 | Spanje | Doos 6 stuks

Over de wijn

Hier nou eens geen klop-klop eikenhout Rioja, maar juist modern en fris genieten van onze Rioja-wijnmaker Andres Serrano, tegen een zeer redelijke prijs. Gemaakt van geheel zelf verbouwde biologische druiven. De wijn is op zijn fruit gemaakt en zonder houtopvoeding. Wel lekker warm en uitnodigend in de neus. Hij is intens, rijp met pure zwarte kers en kruidig fruit. Soepel en makkelijk te drinken. Avontuurlijke wijn, die je aandacht opeist.  Culinaire aanrader voor bij pittige en aromatische vleesgerechten. Denk aan Lamskoteletjes met tijm van de grill of een verse chorizo worst bij de patatas bravas.  Deze wijn is ook een paprika liefhebber, van de grill of gevuld uit de oven.

Korte omschrijving

Onconventionele Rioja. Hier geen hout maar sappig rood en donker fruit met een subtiel laagje kruiden. Biologisch en uitnodigend.

Product specificaties

Artikelnummer C36054
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Tempranillo
Land Spanje
Streek Rioja
Appellatie Rioja
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8436008511101
EAN fles 8436008510180