Le Grand Verdus Gravière Syrah

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Le Grand Verdus Mondet Cabernet Franc

Château Le Grand Verdus

In het hart van het heuvelachtige landschap in het AOC Bordeaux Supérieur gebied liggen de wijngaarden van Château Le Grand Verdus. Het statige landgoed, met haar 16e-eeuwse Renaissance-residentie, is al sinds 1810 in handen van de familie Le Grix de la Salle. Een traditionele familie. Al vele generaties dragen zij de kunst van het wijnmaken over van vader op zoon. Op dit moment staat de vierde generatie wijnmakers aan het roer van Château Le Grand Verdus: Antoine en Thomas Le Grix de la Salle. De wijngaarden beschikken over een uniek terroir en microklimaat en profiteren van de bijzondere samenstelling van het landschap rondom Bordeaux. De enorme variaties in hoogte creëren een lappendeken van verschillende bodemsoorten, van kalksteen tot klei en gravel. Al deze bodemsoorten dragen bij aan het unieke karakter van de wijnen van Château Le Grand Verdus.

Website: Château Le Grand Verdus

Bekijk Château Le Grand Verdus

Le Grand Verdus Gravière Syrah

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Ok, zit u goed en stevig? We hebben hier namelijk over een Syrah uit de Bordeaux. Inderdaad, Syrah, Bordeaux!  Aangeplant op een plaats genaamd "Gravière", op het zuiden, op een prachtig terroir van klei en granietgrind. De wijnstokken komen uit een massale selectie van een "mythisch" perceel van Cornas uit de Noord- Rhône ooit geplant in 1929. Juist mede ook door de klimaatopwarming is reeds vele jaren is bewezen dat Syrah "ook" in Bordeaux zeer goede wijnen kan maken, wanneer het zich op geweldige, goed belichte en drainerende terroirs bevindt. Bij deze dus! Mag natuurlijk wel alleen maar Vin de France op het etiket hebben staan. Gedeelte in amfora's opgevoed. Niet te veel ambities maar wel juist een hele lekkere "Vin de Bistrot”. Op het fruit gemaakt. Bosbes, wat munt en dat pepertje! Maar een goede Syrah heeft ook “sève”, sap dus. En dat is wat deze “Bordeaux” zo lekker maakt.  Steak Tartare doet wonderen met deze Gravière,

Korte omschrijving

Syrah uit de Bordeaux... de wonderen zijn de wereld nog uit! Ach ja, waarom ook niet. Wordt prima rijp hier tenslotte. Een heerlijke doordrinker. Vin de Bistrot.

Product specificaties

Artikelnummer C6587
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Appellatie Vin de France
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos
EAN fles 3760032472035